Säteilyturvakeskus teki tiistaina päätöksen, jonka mukaan Terrafame Oy:n uraanin talteenottolaitos Sotkamon Talvivaarassa on käyttöönottovalmis.
Kurssin tavoitteena on edistää viranomaisten ja varautumisen kannalta muiden keskeisten tahojen yhteistyötä.
Kempeleen Kiri puolestaan tavoittelee seurahistoriansa ensimmäistä miesten SM-mitaliapronssiottelussa tamperelaista Manse PP:tä vastaan.
Miesten pesäpallon suomenmestaruussarjassa Sotkamon Jymy kohtaa tänään Kempeleen Kirin Kempeleessä.
Kempeleen Kiri voitti eilen Sotkamon Jymyn 2-0 pesäpallon miesten suomenmestaruussarjan ensimmäisessä välieräottelussa.
Poliisi tutkii asiaa alkutietojen perusteella metsästysrikoksena ja vammantuottamuksena.
Miesten ja naisten pesäpallon Itä-Länsi-joukkueet on valittu.
Vieraslajikoordinaattori Reima Leinosta Kainuun ELY-keskuksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Sotkamo Silver Oy suunnittelee hopeakaivoksensa rikastushiekka-alueen laajentamista sekä malmituotannon ja rikastamon kapasiteetin kasvattamista.
Henkilöauton kuljettaja menehtyi eilen illalla Kuusamossa valtatie 20:lla Kokkosuon kohdalla tapahtuneessa henkilöauton ja kuorma-auton yhteentörmäyksessä.
Suurimmat, yli 50 000 euron tuet menivät raumalaisen Iso-Hannun salien kunnostukseen ja sotkamolaisen Kino Vision esitystekniikan uusimiseen. Esitystekniikkaa uusitaan elokuvasäätiön tuella myös mm. Jyväskylän Fantasiassa sekä Rovaniemen, Tornion ja Vaasan BioRex-teattereissa.
Aluehallintovirasto on jättänyt tutkimatta Terrafame Oy:n ympäristö- ja vesitalouslupahakemuksen Sotkamossa ja Kajaanissa sijaitsevan Kolmisopen malmion hyödyntämisestä.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus luopuu Kajaanin lentoaseman liityntäliikenteen järjestämisestä vuodenvaihteessa, kun nykyinen liikennöintisopimus välillä Kuhmo-Sotkamo-Kajaanin lentoasema päättyy.
Pesäpalloliiton johtokunta on myöntänyt ensi vuoden itä-länsi-tapahtuman järjestelyoikeudet Sotkamolle.
Museovirasto on jakanut rakennusten ja kulttuuriympäristökohteiden entistämiseen 152:lle kohteelle yhteensä yli 1,3 miljoonaa euroa
Yksi henkilö menehtyi eilen illalla omakotitalon tulipalossa Sotkamon Marjapolulla.