Oulun kaupunginhallitus on leikkaamassa Oulun teatterille myönnettävästä toiminta-avustuksesta puoli miljoonaa euroa ensi vuodelta.
Alma Lehmuskallio aloitti Oulun teatterin taiteellisena johtajana tammikuussa. Teatterilla on takanaan monella tapaa vaikeat ajat, mutta nyt tunnelma vaikuttaa olevan hyvä.
Anu-Maarit Moilanen aloittaa elokuussa Oulun teatterin toimitusjohtajana.
Tehtävää haki 13 henkilöä. Moilanen valikoitui korkeatasoisesta hakijajoukosta ja erottautui edukseen monipuolisuudellaan, vuorovaikutustaidoillaan ja johtajaominaisuuksillaan. Moilanen on toiminut aikaisemmin mm. valtakunnallisen Taidetestaajat-kulttuurihankkeen hankepäällikkönä sekä parhaillaan projektipäällikkönä Monetra Oulu Oy:ssä. Hän aloittaa tehtävässään elokuun aikana.
Oulun teatterin toimitusjohtaja Tuija Hyppönen siirtyy Vuolle Setlementti ry:n talous- ja kehittämisjohtajaksi. Siirtyminen tulee tapahtumaan asteittain tulevan kesän ja syksyn aikana.
Oulun teatterin yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen tuloksena Oulun teatteri on päättänyt lomauttaa henkilöstönsä enintään 30 päiväksi. Yhteistoimintaneuvottelut koskivat koko henkilökuntaa. Yhteistoimintaneuvottelut johtuivat koronaepidemian aiheuttamista merkittävistä tulonmenetyksistä. 
Oulun kaupungin johtoryhmä kokoontui tänään perjantaina ja päätti, että kaikki kaupungin yleisötilaisuudet perutaan koronaviruksen leviämisen estämiseksi.
Oulun teatteri juhlistaa ensi vuonna 250 vuotta täyttävää säveltäjämestari Ludwig van Beethovenia tuottamalla Fidelio-oopperan, jonka ensi-ilta on teatterin suurella näyttämöllä 17. tammikuuta.
Oulun teatterin taiteellisen johtajan tehtävään on valittu Alma Lehmuskallio. Teatterin nykyisen taiteellisen johtajan Kari-Pekka Toivosen sopimus päättyy tämän kuun puolivälissä.
Ensi-iltansa Oulun teatterin pienellä näyttämöllä huomenna saava Pohjoisesta tuulee on koskettava ja puhutteleva tarina perheestä, yhteyden menettämisestä, rakkaudesta ja sen uudelleen löytämisestä. Näyttelijät Mikko Korsulainen ja Timo Pesonen vierailivat Pookin iltapäivässä.
Oulun teatterin taiteellisen johtajan rekrytointi etenee. Teatterin hallitus haastatteli taiteellisen johtajan tehtävään viisi korkeatasoista hakijaa.
Oulun kaupunginteatteri Oy:n hallitus päätti eilen pidetyssä kokouksessa, että teatterin uusi taiteellinen johtaja haetaan kutsumenettelyllä.
Thalia-juhlassa jaettiin 13 eri teatterialan palkintoa. Ohjaajatunnustus myönnettiin tänä vuonna Heta Haanperälle. Palkitsemisperusteluissa kerrotaan, että Haanperä on avannut laitosteatterin ovet ja ikkunat ja tehnyt paljon yhteistyötä oululaisten kulttuuritoimijoiden ja yhteisöjen kanssa. Heta Haanperä vieraili Pookin iltapäivässä.
My Fair Lady -musikaalin ensi-iltaviikonloppu on edessä Oulun Teatterilla. Ohjaaja Merja Larivaara kävi kertomassa tunnelmiaan Pookin iltapäivässä.
Taiteellinen johtaja Kari-Pekka Toivonen Oulun Teatterilta kävi vierailulla Pookin iltapäivässä.