Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on päättänyt olla suojelematta rakennusperintölailla Oulun entisen kuulovammaisten koulun, ja hylännyt Ahtelan ja Törmäsen tiloja koskevan rakennussuojeluesityksen
Sievin kunnanvaltuusto hyväksyi eilisessä kokouksessaan kunnan tuulivoimaohjelman.
Suomen Arkkitehtiliitto SAFA on myöntänyt tämänvuotisen Otto-Iivari Meurman -palkinnon Oulun kaupungin kaavoitusjohtaja, tekniikan tohtori ja arkkitehti Kari Nykäselle.
Hailuodon kunta on hyväksynyt Metsähallituksen merituulivoimapuiston kaavoitusaloitteen, joka koskee Seljänsuunmatalan Itäistä aluetta.
Myös Pyhäjoen kunta on hyväksynyt Metsähallituksen jättämän merituulivoimapuiston kaavoitusaloitteen, joka koskee Pyhäjoki-Raahen merituulivoimahanketta.
Siikajoen kunta on hyväksynyt Metsähallituksen jättämät merituulivoimapuistojen kaavoitusaloitteet, jotka koskevat Seljänsuunmatalan läntistä ja itäistä aluetta.
Oulun Asemakeskuksen suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun kilpailuehdotukset ovat parhaillaan arvioitavana.
Maakuntajohtajat esittävät, että kaavoitus- ja rakentamislakia koskeva valmistelu keskeytetään kokonaan.
Luo arkkitehdit Oy:n Rento ruutukaava arvioitiin parhaimmaksi Senaatti-kiinteistöjen, Koy Hiukan Pihan sekä Oulun kaupungin teettämistä kolmesta suunnitelmasta Hiukkavaaran keskuksen tulevan asemakaavan ideoinnin ja kaavarungon viimeistelyn pohjaksi.
Raahen kaavoituspäällikkö Anu Syrjäpaloa haastattelee Petri Alminoja.