Oulussa Hietasaaren edustalla sattui eilen iltapäivällä vesijettionnettomuus, jonka seurauksena kaksi henkilöä loukkaantui.
Vauhtipuiston tirehtööri Kalle Komulainen oli Marjan jututettavana Pookin iltapäivässä.
Oulussa Hietasaaren katuja aletaan saneerata ensi viikon maanantaista 10.5. lähtien. Projekti jakaantuu kahteen alueeseen, joista ensimmäiseksi saneerataan Vellamontien alue Mustasaaren puolella. Hietasaaren puoleinen osuus käynnistyy heinä-elokuussa.
Business Oulun asiakkuuspäällikkö Jyrki Kemppainen kertoi Pookin iltapäivässä, miten Oulun Nallikarin ja Hietasaaren suunnittelu ja rakentaminen etenee.
Oululaisten tärkeimpiä merellisiä paikkoja ovat Ranta-Toppilan ja Hietasaaren välinen alue, Nallikari, Martinniemi ja Virpiniemi.
Lukuisat Hietasaaren puolustajat haluavat osoittaa tukensa alueen luonnolle ja vastalauseensa Oulun kaupungin hakkuutoiminnalle.
Oulun Hietasaarta puolustavat kuntalaiset estivät hakkuut aamulla.
Hietasaari-aktiivi Katja Lehtolaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Korkein hallinto-oikeus on hylännyt Oulun Nallikarin asemakaavaa sekä Hietasaaren uuden palstaviljelyalueen asemakaavaa koskevan valituslupahakemuksen.
Oulun kaupunginvaltuusto hyväksyi eilisiltaisessa kokouksessaan Hietasaaren asemakaavan ja tonttijaon muutokset. Asiasta päätettiin jo viime kuussa, mutta tuolloin kokouksessa tapahtuneen muotovirheen takia asia jouduttiin käsittelemään uudelleen.
21 oululaista tai aiemmin Oulussa vaikuttanutta tieteen, taiteen ja oululaisten yhteisöjen edustajaa vetoaa valtuustoon, jotta Hietasaaren kaavat palautettaisiin valmisteluun ja saaren ainutlaatuiset luonto- ja kulttuuriarvot voitaisiin sovittaa alueen kehittämisen kanssa.