Fortumin Montan vesivoimalaitoksen sillan peruskorjaus on käynnistynyt.
Esiselvitys kalojen ylösvaelluksen mahdollistavan ohitusratkaisun rakentamiseksi Seitenoikean vesivoimalaitoksen yhteyteen on valmistunut.
Fortumin Montan vesivoimalaitoksen silta peruskorjataan tämän ja ensi vuoden aikana.
Metsä Group ja Fortum ovat tehneet sopimuksen Kemin käytöstä poistetun sellutehtaan purkamisesta.
Fortumin Oulujoen Montan voimalan kalojen kiinniottolaitteen pyyntitulos jäi tällä käyttökaudella virtaamaolosuhteiden vuoksi olemattomaksi.
Oulujoen vesistöalueella on satanut tämän syksyn aikana ennätyksellisen paljon, mikä on kasvattanut myös virtaamia vesistössä.
Oulujoen vesistöalueen tulovirtaamat ovat olleet voimakkaat loppukesän ja syksyn sateiden vuoksi.
Toteutuessaan peruskorjauksessa kunnostetaan patosillan kantavia rakenteita ja uusitaan sen pintarakenteet ja kaiteet. Sillan yli kulkevan Montantien valaistusta uusittaisiin hieman yli puolen kilometrin matkalta. Päätos toteuttamisesta tehdään kilpailutusvaiheen päätyttyä.
Fortum on aloittanut esiselvitystyön kalojen ylösvaelluksen mahdollistavan ohitusratkaisun rakentamiseksi Ristijärven Seitenoikean vesivoimalaitoksen yhteyteen.
Muhoksen Montan kalojen ylisiirtolaite on otettu käyttöön.
Kovat virtaamat Oulujoessa jatkuvat Fortumin mukaan edelleen seuraavien viikkojen aikana.
Ennusteiden mukaan sateita on luvassa alueelle lisää. Juoksutukset Oulujoen vesistöalueen vesivoimalaitoksilla tulevat olemaan isoja seuraavien viikkojen aikana.
Fortum kunnostaa yhdessä Muhoksen kunnan kanssa Fortumin Pyhäkosken voimalaitoksen kupeesta alkavan Lemmenpolun lähtöaluetta.
SSAB ja Fortum käynnistävät selvityksen koskien vetypelkistetyn rautasienen valmistuksen mahdollisuuksia tulevaisuudessa myös Raahessa.
Fortumin Pällin, Pyhäkosken ja Nuojuan vesivoimalaitoksilla tehdään alkukesän aikana investointihankkeisiin liittyviä pidempiaikaisia keskeytystöitä.
Fortum rakentaa Muhoksen Montan vesivoimalaitoksen yhteydessä sijaitsevalle kalanviljelylaitokselle uuden hautomorakennuksen.