Kuva: Tasavallan presidentin kanslia

Presidentti Niinistö kiertää tänä vuonna kaikki Suomen maakunnat -kiertue huipentuu Ouluun

04.04.2017 09:43 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan matka itsenäisyyspäiväviikolla päättää kiertueen. Tuolloin presidentti Niinistö ja rouva Haukio vierailevat Oulussa, jossa järjestetään presidenttiparin suojelema, suorana televisioitava Suomi 100 -juhla.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kiertää tänä vuonna kaikki Suomen maakunnat itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Maakuntamatkat jatkuvat kesä- ja heinäkuussa, jolloin vuorossa ovat Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Pohjanmaa, Kainuu, Pohjois-Karjala, Etelä-Savo sekä Etelä-Karjala. Kesäkuun alkupuolella presidentti vierailee Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Matka alkaa 8. kesäkuuta Kokkolasta ja Toholammilta, joissa presidentti tutustuu niin maakunnan luontoon kuin yritystoimintaan. Matka jatkuu Laihialle 9. kesäkuuta, ja samana iltana presidentti osallistuu Mannerheim-oopperan ensi-iltaan Ilmajoen musiikkijuhlilla. Ohjelmaa on myös 10. kesäkuuta Seinäjoella. Yleisötilaisuudet järjestetään Kokkolassa, Laihialla ja Seinäjoella.
Kesäkuun puolen välin jälkeen presidentti vierailee Kainuussa. Hän osallistuu Hossan kansallispuiston avajaisiin Suomussalmella 17. kesäkuuta. Pohjois-Pohjanmaan matka itsenäisyyspäiväviikolla päättää kiertueen. Tuolloin presidentti Niinistö ja rouva Haukio vierailevat Oulussa, jossa järjestetään presidenttiparin suojelema, suorana televisioitava Suomi 100 -juhla.

Kilpailut

Uusimmat