Legendaaristen komedialeffojen tekijät yhteistyöhön suomalaisten koomikoiden kanssa – tulossa uusi tv-sarja

21.10.2022 15:17 - Mika Kuki

Miltä näyttää, kun esimerkiksi Sorjonen tai Silta saavat osakseen vivahteen Miestä ja alastonta asetta. Se saattaa selvitä pian, kun Mika Eirtovaaran, Riku Suokkaan ja Heikki Syrjän käsikirjoittama kymmenosainen sarja näkee päivänvalon. Tällä hetkellä sarja etsii rahoitusta Cannesissa, mutta sen mukana on jo nimekäs joukko kansainvälisten kassamagneetteina tunnettujen komediaelokuvien tekijöitä sekä kiinnostuksensa ilmaissut BBC Studios Nordics.

Hei, me lennetään!, Mies ja alaston ase sekä lukuisat muut komediaelokuvat ovat tulleet tutuksi legendaaristen komediaelokuvantekijöiden David Zuckerin ja Pat Proftin töinä. Tampereella sijaitseva Ilkkas Creative Studio (ICS) on puolestaan syyskuun alussa perustettu luova keskus, jonka ensimmäiseen tuotantoon nämä komediaelokuvakonkarit ovat nyt liittyneet mukaan. Vaikka keskuksen historia on lyhyt, sen taustalla olevien henkilöiden tausta stand upin ja käsikirjoittamisen parissa on kymmenien vuosien mittainen. ICS:n muodostavat stand up koomikot ja käsikirjoittajat Mika Eirtovaara ja Riku Suokas, käsikirjoittaja Heikki Syrjä, luova johtaja Ilkka Hynninen ja toimitusjohtaja Ilkka Rahkonen.

Mika Eirtovaara valmistautuu parhaillaan juhlavuoteensa, kun helmikuussa 50 vuotta täyttävä koomikko saa täyteen samalla 25 vuotta stand up komiikan parissa. Eirtovaara esiintyy soolokeikalla Raahesalissa perjantaina 28.10.

Kuuntele, mistä NoPoFo -komediasarjassa on kyse. Mika Eirtovaaraa haastattelee Mika Kuki.

Kilpailut

Uusimmat