Kuva: AOP

"Tämä ei ollut kutsumus" - Tiedätkö, mitä töitä Aki Palsanmäki teki ennen huutokauppiaan uraansa?

17.04.2021 19:15 - Henna Koste

Suomen huutokauppakeisari Aki Palsanmäki ryhtyi vaimonsa Helin kanssa pyörittämään huutokauppakamaria, vaikka se ei ollut heidän haaveensa.

Koronapandemia on kurittanut myös Suomen tunnetuinta huutokauppaa pyörittävien Aki ja Heli Palsanmäen arkea. Suomen huutokauppakeisari -ohjelman fanit saivat hiljattain ikäviä uutisia, kun uuden kauden jaksot eivät alkaneetkaan suunnitelmien mukaan. 

Aki Palsanmäki kertoi kuulumisiaan Radio Nostalgian Katja Ståhlin vieraana tällä viikolla. Palsanmäki työskenteli isänsä huutokaupassa jo nuorena, kun hän myi kioskituotteita asiakkaille. Kun hänen isänsä nukkui pois yllättäen vuonna 2006, päätyi Palsanmäki jatkamaan isänsä työtä. Tämä ei kuitenkaan ollut itsestäänselvyys.

- Ei missään nimessä ollut kutsumusammatti, eikä missään nimessä se haaveammatti. Palaset loksahti kohdilleen, ja Helin kanssa alettiin pyörittämään huutokauppakamaria. Se tuli puskista, emme olleet suunnitelleet huutokauppiaan elämää, Palsanmäki sanoo. 

Millä alalla Palsanmäki sitten työskenteli ennen kuin ryhtyi huutokauppiaaksi?

- Olen ollut aika monella alalla. Työ tekijänsä opettaa, vanha sanonta. Kaikki on kantapään kautta opittava. Olen tehnyt töitä haudankaivajana ja leipurina ja kaikkea siltä välillä. Hyppäsimme isäukon saappaisiin Helin kanssa ja opeteltiin se työ. Äitipuoli antoi ohjeita, mitä pitää tehdä. Kuinka paljon pitää olla myytäviä tuotteita, että huutokaupan voi järjestää, Palsanmäki kertoo.

Palsanmäki toteaa, että usein lehdissä kirjoitetaan väärää tietoa siitä, kuinka hän päätyi huutokauppayrittäjäksi.   

- Monesti sanotaan väärin, että olen perinyt huutokauppakamarin. En ole perinyt yhtään mitään. Kaikki on ostettu velkarahalla ja maksettu huutokauppatoiminta itselle, Palsanmäki sanoo.

Nostalgia, Voice.fi, Radio Pooki ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Aki ja Heli Palsanmäen somepäivitys sai ristiriitaisen vastaanoton - Heli vastasi vihastuneille

Kilpailut

Uusimmat