Kullervo Linna -palkittu Eija Hinkkala on onnellinen kun sanoittajiakin huomioidaan - "me ollaan sellaista taustalle jäävää työvoimaa"

21.11.2022 14:55 - Marja Ollakka

Tämän vuoden Kullervo Linna -palkinnot saivat Eija Hinkkala ja Kyösti Mäkimattila. Marja kyseli Eija Hinkkalan tunnelmia palkitsemisen jälkeen.

Vuosittain jaettavat palkinnot myönnetään tunnustuksina ansioista tanssi- ja viihdemusiikin saralla.

"Eija Hinkkala palkitaan ansioistaan iskelmäsanoittajana ja kevyen musiikin koulutusten kehittäjänä. Hän toimi 1997–2008 Ikaalisten artisti- ja lauluntekijävalmennusten koulutustuottajana ja valmentajana sekä vaikutti vahvasti siihen, että laulunteon ammattitutkinnon suorittaminen tuli mahdolliseksi vuonna 2010. Hän valmentaa lauluntekijöitä edelleen.

Sanoituksissaan Eija Hinkkala pyrkii ja pääsee pinnan alle. Hän sanoittaa vaikeitakin aiheita niin, että mukana on toivoa. Hinkkalan missio sanoittajana on rohkaista ihmisiä elämään omannäköistä, itsestä hyvältä tuntuvaa elämää. Siinä hän on onnistunut. Sanoitukset lohduttavat, koskettavat ja antavat kuulijoilleen voimaa. Ne ovat yhtä aikaa ajattomia ja nykyhetkessä kiinni."

Kilpailut

Uusimmat