Kuva: Harri Tarvainen

Oulu Sinfonian ylikapellimestariksi Rumon Gamba ja taiteelliseksi partneriksi Jaakko Kuusisto

27.04.2021 11:45 - Marja Ollakka

Brittiläinen Rumon Gamba aloittaa kolmevuotisen pestinsä Oulu Sinfonian ylikapellimestarina ensi vuoden tammikuussa. Orkesterin taiteelliseksi partneriksi on nimitetty kapellimestari, säveltäjä ja viulisti Jaakko Kuusisto.

Rumon Gamba on nimitetty Oulu Sinfonian uudeksi ylikapellimestariksi. Hän seuraa tehtävässään Johannes Gustavssonia, jonka kausi orkesterin kanssa päättyy tänä keväänä. Gamban sopimuskausi alkaa poikkeuksellisesti kalenterivuoden alussa, tammikuussa 2022, ja kattaa kolme vuotta yhden lisävuoden optiolla.

Brittiläinen Gamba on tehnyt mittavan uran usean eurooppalaisen orkesterin vieraana ja ylikapellimestarina. Hän on erikoistunut pohjoismaisten orkestereiden kapellimestariksi. Gamba on toiminut Umeåssa kotipaikkaansa pitävän Norrlannin oopperan, tanskalaisen Aalborgin sinfoniaorkesterin sekä Islannin sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina.

Oulu Sinfonian kapellimestarina Gamba on vieraillut kolmesti. Oulu Sinfonian ohjelmistoa hän aikoo kehittää yhä laaja-alaisempaan suuntaan. Suunnittelutyön lisäksi Gamba johtaa orkesteria vähintään kahdeksan viikkoa vuodesta.

Oulu Sinfonian taiteelliseksi partneriksi on nimitetty oululainen kapellimestari, säveltäjä ja viulisti Jaakko Kuusisto, joka tunnetaan monipuolisesta urastaan. Hän toimii laaja-alaisesti linkkinä suomalaiseen musiikkielämään ja johtaa orkesteria 4–6 viikkoa vuodessa. Tänä vuonna pestinsä Oulun Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana päättänyt Kuusisto on toiminut orkesterin päävierailijana vuosina 2005–2009 ja johtanut orkesteria sittemmin säännöllisesti. Kuusisto toimii tällä hetkellä Kuopion kaupunginorkesterin ylikapellimestarina kesään 2023 ulottuvalla sopimuksella.

Lue myös: Kalevala Park -hanke haudattiin, mutta huvipuistolle olisi paikka Hietasaaressa - "ainutlaatuinen paikka"

Kilpailut

Uusimmat