Puotipuksut

Ari Kettukangas

Puotipuksut

Puotipuksut on Suomen pitkäikäisin radiokirpputori. Se on toiminut yhtä pitkään kuin Pooki, vuodesta 1989. Puotipuksu tarkoittaa kauppa-apulaista. Sliipparifanit ovat saattaneet törmätä tähän myös musiikissa, kun levyllään Elviksen kerrottiin elävän puotipuksuna Maskussa. Pookissa nimen monikkomuoto juontaa juurensa alkuaikoihin, jolloin lähetyksessä kauppa-apulaisina ilmoitusten parissa huhki kerrallaan kaksi toimittajaa.

Ohjelman suosiosta kertoo se, että yhä tänä päivänäkin Puotipuksut on Pookin kuunnelluin ohjelma. Kuunneltu ohjelma tuo myös tulosta soittajille. Usein puhelin soi jo taustalla, kun ilmoittaja vielä tarinoi lähetykseen toimittajan kanssa. Ohjelma on luonut historiassaan osasta soittajista todellisia oman alueensa julkkiksia. Legendaarisimpia näistä persoonista kuuntelijat ovat pyytäneet soittamaan Pookiin ilmoituksia myös muiden tavaroista ja heidän itsensä puolesta. Puotipuksuissa omistajaa vaihtavan tavaran arsenaali on kirjaimellisesti maan ja taivaan väliltä, kuten kirpputoreilla kuuluukin. Sopivaa ja joskus vähän sopimatontakin. Suorassa lähetyksessä kun voi tapahtua mitä tahansa.

Puotipuksut lähetetään Pookissa tiistaisin kello 16-18 ja lauantaisin kello 9-12. Ohjelmaan voi osallistua soittamalla suoraan lähetykseen 0700-392 111 (3,59€/min + pvm) tai tekstiviestitse numeroon 17106. Tekstiviestin hinta on 4,50 € / 160 merkkiä. (lue lisää) Puotipuksut on tarkoitettu vain yksityisten ihmisten ilmoituksia varten.

Ari Kettukangas

Kettukankaan Ari Pookista terve! Radiotoimittajana olen unelmatyössäni. Pidän ihmisistä ja heidän viihdyttämisestä. Yli 20 vuoden kokemus esiintyvänä taiteilijana on opettanut mistä yleisö pitää. Yksi tällainen asia on itsellekin rakas laji - huumori! Esiintymispaikoilla on myös voinut seurata läheltä suomalaisen tanssiväen musiikkimakua. Radiossakin haluan olla näiden asioiden nöyrä palvelija. Liuku auki ja menoksi!!