Uusimmat
Suosituimmat

Lauantaina kuusikätköillään

11.12.2017 13:11 - Jussi Häkkilä

Metsänhoitoyhdistys Pyhä-Kalan projektipäällikkö Leena Sikkilää haastattelee Jussi Häkkilä.

Metsänhoitoyhdistykset järjestävät tulevana lauantaina perinteisen valtakunnallisen joulukuusikätköilyn. Kuusikätköily toteutetaan geokätköilyä mukaillen 40:n yhdistyksen alueella kautta maan. Kätköilyssä joulukuusi tai -kuuset löytyvät koordinaattien osoittamasta paikasta. Paikalle ensimmäisenä ehtinyt saa pitää kuusen löytöpalkkiona. Kuusen lisäksi kätköpaikassa on kätköpurkki, jossa olevaan lokivihkoon toivotaan kaikkien paikan löytäneiden kirjaavan käyntinsä.

Kuusikätköilyllä metsänhoitoyhdistykset haluavat toivottaa kaikille hyvää joulua ja muistuttaa, että joulukuusen hakeminen metsästä ei kuulu jokamiehen oikeuksiin. Poikkeuksen tekevät siis nämä joulukuusikätköilyssä löytyvät kuuset, jotka on merkiksi koristeltu punaisella metsänhoitoyhdistys-kuitunauhalla. Kätköjen etsijöiden tulee noudattaa jokamiehenoikeuksia ja -velvollisuuksia ja toimia häiriötä tai vahinkoa aiheuttamatta.

Kuusikätköjen koordinaatit julkaistaan lauantaina noin klo 8 osoitteessa www.mhy.fi/joulukuuset sekä mukana olevien metsänhoitoyhdistysten sivuilla.

Metsänhoitoyhdistysten kotisivut sijaitsevat osoitteessa www.mhy.fi

Lue myös: Oulun kaupungintalon joulukuusi saa uuden valaistuksen

Uusimmat
Suosituimmat