Uusimmat
Suosituimmat

CP-viikolla kiinnitetään huomiota esteettömyyteen ja saavutettavuuteen

24.10.2017 10:39 - Jussi Häkkilä

Oulun seudun CP-yhdistys ry:n varapuheenjohtaja Jaana Märsynahoa haastattelee Jussi Häkkilä.

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista CP-viikkoa. Oulun seudun CP-yhdistys haluaa kiinnittää huomiota esteettömyyteen ja saavutettavuuteen, koska siitä hyötyvät ihan kaikki kaupunkilaiset.
Esteettömyys ja saavutettavuus on yhdistyksen mukaan nostettava tekemisen keskiöön.
Oulun rakennetun ympäristön esteet ovat tyypillisiä kaupunkirakenteessa esiintyviä ongelmia. Korkeat reunakivet, hankalat pintamateriaalit, paikoin heikko katuvalaistus, puutteellisesti merkityt katutyöt ja virheellisesti sijoitetut mainostelineet vaikeuttavat kulkemista. Ydinkeskustan liikkeissä asiointia puolestaan hankaloittaa se, että lähes kaikkiin liikkeisiin on portaat. Talviajan ongelma on lumikinosten kasaaminen liikuntaesteisten pysäköintipaikoille.
Keväällä julkistettiin Oulun vammaispoliittinen ohjelma, jossa yhtenä kohtana mainitaan myös esteettömyys ja saavutettavuus. Yhdistys toivoo, että esimerkiksi kaupungin rakennusvalvonta kiinnittäisi näihin asioihin tulevaisuudessa entistä enemmän huomiota, siltä osin kuin esteettömyysmääräysten noudattamisen valvonta sille kuuluu.
Valtakunnallinen CP-viikko huipentuu loppuviikolla Tampereella järjestettäviin syyspäiviin, joille kokoontuu useita satoja osallistujia ympäri maata.

Lue myös: Oululle uusi vammaisneuvosto

Uusimmat
Suosituimmat