Kuva: Fotolia

Ruisleipä on Suomen kansallisruoka

19.01.2017 12:08 - Paavo Törmi

Suomalaiset ovat valinneet kansallisruoakseen ruisleivän. Äänestyksen järjestivät ELO - säätiö yhdessä MTK ry:n ja maa- ja metsätalousministeriön kanssa.

 Ruisleipä on kautta aikojen kuulunut suomalaiseen ruokapöytään ja se on niin keskeinen osa suomalaista identiteettiä, että sitä tulee ulkomailla ikävä.

Leipätiedotuksen teettämän kuluttajatutkimuksen mukaan suomalaisten suosikkileipä on rukiinen palaleipä. Joka toisessa kodissa sitä syödään päivittäin.

Suomalaisissa ruisleivissä käytetty ruis on lähes aina täysjyväistä. Ravitsemussuosituksissa kehotetaan valitsemaan vähintään joka toinen leipä täysjyväisenä.

Kilpailut

Uusimmat