Uusimmat
Suosituimmat

MTK valmistautuu juhlavuoteen maatilojen määrän vähentyessä

03.11.2016 13:33 - Jussi Häkkilä

MTK Pohjois-Suomi avasi tänään syksyn kokouskierroksensa Haapavedeltä. Kokouksen kannanoton mukaan MTK Pohjois-Suomi on tyytyväinen, että valtio ja EU ovat nyt selkeämmin ottaneet vastuuta nykyisen elintarvikekriisin seurauksista, mutta saadut kompensaatiot ovat vain murto-osa kriisin todellisista kustannuksista elinkeinolle. Haastateltavana MTK Pohjois-Suomen toiminnanjohtaja Tarja Bäckman.

MTK Pohjois-Suomi avasi tänään syksyn kokouskierroksensa Haapavedeltä. Kokouksen kannanoton mukaan MTK Pohjois-Suomi on tyytyväinen, että valtio ja EU ovat nyt selkeämmin ottaneet vastuuta nykyisen elintarvikekriisin seurauksista, mutta saadut kompensaatiot ovat vain murto-osa kriisin todellisista kustannuksista elinkeinolle. Maatiloille tehdyn kyselytutkimuksen mukaan MTK Pohjois-Suomen kahden maakunnan alueella maatilojen määrän ennakoidaan laskevan vuoden 2015 4470:stä 3200:aan tilaan vuonna 2022. Maitotiloja alueella olisi tuolloin 650. Samaan aikaan esimerkiksi maidon ja naudanlihan tuotantomäärien ennakoidaan kuitenkin pysyvän lähes nykyisellä tasolla.

MTK järjestönä ja MTK Pohjois-Suomi tuottajaliittona viettävät ensi vuonna satavuotisjuhliaan yhdessä sata vuotta täyttävän Suomen kanssa. Järjestön pääjuhla on Helsingissä. Juhlassa on liittokokous, työhevos-, maatalouskone- ja traktorikavalkadi, kansanjuhla sekä juhlanäytelmän ensiesitys. Järjestö on lisäksi tilannut juhlavuoden kunniaksi videotaideteoksen taiteilija Teemu Lehmusruusulta. Toinen, koko maan kattava juhlatapahtuma tulee olemaan ensi syksynä maailman suurimmat kyläjuhlat eli Syödään Yhdessä –tapahtuma. Tarkoituksena on koota koko kansa syömään yhdessä kotimaista ja lähiruokaa.