Uusimmat
Suosituimmat

Kyösti Mäkimattila kritisoi tanssilavakulttuuria - "Harhakäsityksiä oikaistava"

21.09.2018 23:21 - Joonas Hepola

Suosittu tangokuningas, laulaja, sanoittaja, runoilija Kyösti Mäkimattila on tunnettu kantaa ottavista kommenteistaan. Radio Pookin iltapäivässä Mäkimattila jutteli huolestuneena tanssilavakulttuurin nykytilasta. Kuuntele haastattelu!

Vuoden 2013 tangokuningas Kyösti Mäkimattila on nimetty toista kertaa urallaan vuoden Tanssittajaksi 2018. Tätä Suomi tanssii –listan laatijoiden valinnat julkistettiin viime viikonloppuna Hotelli Tornissa Tampereella musiikkiväen lavakauden päättäjäisissä.

Palkinto lämmittää tangokuninkaan mieltä, mutta samalla hän antaa kritiikkiä liittyen tanssilavakulttuurin nykytilaan. Harhakäsityksiä on hänen mielestään oikaistava. 

-  Käsitys siitä, että tanssilavakulttuuri olisi joko ikäihmisten nuhjuinen, korni ja nolo harrastus. Tai että vaatisi jotain (tanssi)kurssien käymistä ja erityistaituruutta. Nämä ovat kaksi harhakäsitystä, jotka tulisi saada jotenkin oikaistua, lataa Mäkimattila suorasanaisesti. 

- Mielestäni sinne (tanssilavoille) sopivat ihan kaikki. Sellaiset, jotka haluavat viedä tanssitaitojaan äärimmäisyyksiin, ketkä haluavat vain tulla illanviettoon ystäviensä kanssa, etsimään elämänkumppania tai esimerkiksi fanittamaan orkesteria, luettelee Mäkimattila myöntäen "asennemuutoksen" haastavaksi projektiksi. 

Kuuntele laajempi haastattelu! 

Uusimmat
Suosituimmat