Uusimmat
Suosituimmat

Raahen museo täyttää 155 vuotta

18.10.2017 14:59 - Jussi Häkkilä

Raahen museonjohtaja Eija Turunen ja kokoelma-amanuenssi Miska Eilola piipahtivat Jussi Häkkilän jututettavana Pookin iltapäivälähetyksessä.

Suomen vanhimman paikallismuseon, Raahen museon perustamisesta tulee tämän viikon lauantaina kuluneeksi 155 vuotta. Piirilääkäri Carl Robert Ehrströmin 21.10.1862 päivättyä pamflettia ”Museumit” pidetään museon perustamisasiakirjana ja sen allekirjoituspäivää museon syntymäpäivänä.

Raahen museo juhlistaa syntymäpäiväänsä tällä viikolla musiikkituokioiden, kahvitarjoilun, opastusten ja avoimien ovien myötä. Yhdessä Raahen Musiikkiopiston kanssa järjestetään Pakkahuoneen museon kirkkosalissa tänään ja huomenna klo 19 Pieni barokkituokio.
Varsinaisena syntymäpäivänä lauantaina museoihin on vapaa pääsy. Kruunun-makasiinimuseossa on kahvitarjoilu klo 12-16. Lisäksi on luvassa opastettuja kierroksia Pakkahuoneen museolla klo 12.30 ja Kruununmakasiinilla klo 14. Opastukset ovat maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Lisäksi syyslomaviikolla pääsee sukeltamaan museoiden aarteiden pariin museo-suunnistuksen merkeissä Pakkahuoneen museossa ja Kruununmakasiinissa. Molempiin museoihin on vapaa pääsy koko syyslomaviikon. Ukset ovat auki ti-pe klo 13-17 ja la klo 12-16.

Lue myös: Raahen museoon erilaisia yleisötyöpajoja

Uusimmat
Suosituimmat