Kuva: Joonas Hepola

Ville Mäntymaasta Kärppien päävalmentaja – Mikko Manner loppukaudeksi mukaan valmennustiimiin

17.01.2024 15:48 - Marja Ollakka

Ville Mäntymaa otti ohjat Kärppien edustusjoukkueen valmennuksessa kuukausi takaperin. Nyt seura ja Mäntymaa, 38, ovat solmineet kevääseen 2026 asti ulottuvan sopimuksen, ja Mäntymaasta tulee virallisesti Kärppien päävalmentaja.

Mäntymaa on valmentanut Kärpissä kaudesta 2014-2015 lähtien. Ensimmäiset kolme kautta hän toimi U20-joukkueen apuvalmentajana, ja kaudesta 2017-2018 alkaen hän operoi alle 20-vuotiaiden päävalmentajana. Mäntymaan johdossa Kärppien U20-joukkue voitti kahdesti SM-hopeaa ja kertaalleen Suomen mestaruuden. Seurasaavutusten lisäksi mieheltä löytyy kokemusta Nuorten Leijonien valmennuksesta. U20-maajoukkueen kanssa hän on saavuttanut sekä MM-hopeaa että MM-pronssia. Kaudesta 2021-2022 lähtien Mäntymaa on kuulunut Kärppien Liiga-joukkueen valmennukseen. 

Edustusjoukkueen valmennus on saanut väliaikaisesti apuja U20-joukkueen valmentaja Valtteri Immoselta. Loppukauden kannalta valmennuksen rakenteeseen oli kuitenkin löydettävä kestävämpi ratkaisu. Mäntymaan ja seuran toiveesta valmentaja Mikko Manner liittyy nyt osaksi edustuksen valmennusta. Manner ja Kärpät ovat solmineet loppukauden kattavan sopimuksen.

Mäntymaan tapaan myös Mannerilla, 49, on useiden vuosien kokemus Kärpistä. Hänen edellinen matkansa keltamustien valmennuksessa alkoi syksyllä 2013 ja päättyi keväällä 2021. Kahdeksan vuoden aikana hän toimi neljä kautta apuvalmentajana ja neljä kautta päävalmentajana. Tuona aikana Kärpät voitti kolme Suomen mestaruutta, yhden SM-hopean sekä yhden SM-pronssin.

Kaudesta 2016-2017 lähtien Suomen maajoukkueen valmennustiimiin kuulunut Manner jatkaa edelleen normaalisti Leijonien mukana.

Kilpailut

Uusimmat