Facebookilta jälleen uusi ominaisuus - näin näet haluamasi päivitykset

05.11.2012 07:12 - Antti Granlund

Facebook on ottanut käyttöön uuden ominaisuuden, jonka avulla käyttäjät pysyvät ajantasalla seuraamiensa sivujen päivityksistä.

Käyttäjille on tänä syksynä saattanut tulla yllätyksenä, että Facebook ei näytäkään kaikkia päivityksiä pelkällä sivun tykkäyksellä. Observer kirjoitti lokakuussa, että keskimäärin jopa 85 prosenttia päivityksistä suodattuu pois. Näin käyttäjät näkevät vain noin joka kuudennen julkaisun omassa uutisvirrassaan.

Muutoksen takana on Facebookin tarve alkaa viimein tienata rahaa yhteisöpalvelullaan. Paremmasta näkyvyydestä voikin halutessaan maksaa.

Saa ilmoitukset -ominaisuus pelastaa

Facebook on saanut paljon negatiivista kritiikkiä päivitysten suodattamisesta, minkä vuoksi se tarjoaa mahdollisuuden tilata ilmoituksia niistä.

Saat sen käyttöön menemällä tykkäämällesi sivulle, viemällä hiiren Tykätty-napin päälle (tai joissain tapauksissa painamalla nappia) ja laittamalla ruksin kohtaan Saa ilmoitukset.

Tämän jälkeen Facebook ilmoittaa sinulle uusista päivityksistä, linkeistä ja kommenteista. Facebook on testannut ominaisuutta useiden päivien ajan, eikä se välttämättä toimi vielä palvelun jokaisella käyttäjällä.

Toinen vaihtoehto päivitysten saamiseen on luoda lista kiinnostuksen kohteista. Ohjeet listan luomiseen ovat täällä.

 

Kilpailut

Uusimmat