Uusimmat
Suosituimmat

ResQ Club pelastanut Oulussa jo lähes 20 000 ruoka-annosta joutumasta roskiin

21.02.2017 10:42 - Jussi Häkkilä

Vuosi sitten Helsingissä lanseerattu ylijäämäruuan pelastuspalvelu ResQ Club on toiminut Oulussa kesäkuusta asti ja kaupungissa on pelastettu jo lähes 20 000 ruoka-annosta joutumasta roskiin. Aluejohtaja Eero Mylleriä haastattelee Jussi Häkkilä.

Vuosi sitten Helsingissä lanseerattu ylijäämäruuan pelastuspalvelu ResQ Club on toiminut Oulussa kesäkuusta asti ja kaupungissa on pelastettu jo lähes 20 000 ruoka-annosta joutumasta roskiin. Oulussa jo yli 30 ravintolaa on lähtenyt mukaan hävikinvastaiseen taistoon. Oulussa palveluun ilmoitetuista annoksista pelastetaan yli 80 prosenttia. Kaupunki onkin yksi Suomen aktiivisimmista pelastajakaupungeista.
ResQ Club -palvelu toimii nykyisin jo 16:ssa Suomen kaupungissa. Palvelua hyödyntää noin 400 ravintola-alan toimijaa ja palvelun kautta on pelastettu tähän mennessä jo yli 135 000 annosta, jotka muutoin olisivat päätyneet hävikiksi. Yritys on ensimmäisen vuotensa aikana ehtinyt laajentaa toimintaansa myös ulkomaille, mm. Ruotsiin, Viroon, Hollantiin ja Saksaan. ResQ Clubin avulla ravintolat ja kahvilat voivat myydä tarjoilustaan ylijääneet tuotteet nopeasti ja helposti edullisina take away -annoksina lähiseudulla asuville tai työskenteleville käyttäjille. Palveluun rekisteröityneet käyttäjät saavat tiedon pelastettavista annoksista, voivat ostaa ne kätevästi sovelluksen kautta ja noutaa sitten paikan päältä itselleen soveltuvaan aikaan.

Uusimmat
Suosituimmat