Kuva: Oulun Kärpät

Kärppien tilikausi oli pettymys

30.08.2017 17:53 - Marja Ollakka

Tilikauden nettotulos oli tappiolla 100 000 euroa.

Edustusjoukkue uudistui edellisvuodesta lähes kokonaan, minkä lisäksi kautta leimasivat poikkeuksellisen runsaat loukkaantumiset. Nämä vaikuttivat osaltaan heikkoon menestykseen runkosarjassa ja lopulta putoamiseen jo ensimmäisellä play off –kierroksella. Heikon urheilullisen menestyksen seurauksena liikevaihto laski ja nettotulos muodostui 100 000 euroa tappiolliseksi. Tilikauden liikevaihdoksi muodostui 9,8 miljoonaa euroa, missä laskua oli edelliseen vuoteen 1,7 miljoonaa euroa. Tästä sopimusperusteiset tuotot olivat 6,0 miljoonaa euroa, pääsylipputulot 1,8 miljoonaa euroa, ravintolamyynti 1,5 miljoonaa euroa ja muu myynti 0,5 miljoonaa euroa. Kotiotteluiden yleisökeskiarvo oli noin 5200 henkilöä.

Vaikka päättynyt tilikausi oli taloudellisesti epätyydyttävä, ovat yhtiön tase ja rahoitusasema aiempien tilikausien ansiosta edelleen erittäin vahvat. Liiketoiminnan kassavirta oli 0,4 miljoonaa euroa positiivinen ja omavaraisuusaste tilikauden päättyessä 83%. Taseen loppusumma oli 6,0 miljoonaa euroa, josta rahojen ja pankkisaamisten osuus 1,9 miljoonaa euroa. Yhtiöllä ei ole lainkaan korollista velkaa.

Oulun Kärpät Oy:n yhtiökokous päätti 30.8.2017, ettei päättyneeltä tilikaudelta jaeta osinkoa. Perustamisestaan eli vuodesta 2001 lähtien yhtiö on jakanut osinkoja yhteensä 1,7 miljoonaa euroa, josta noin 80% on ohjautunut yhtiön suurimmalle omistajalle eli Kärppäsäätiölle käytettäväksi pohjoissuomalaisen juniorijääkiekkoilun tukemiseen.

Kilpailut

Uusimmat