Kuva: SSAB

Terrafame Oy:n toiminnalle määräaikainen ympäristölupa

20.06.2022 09:27 - Joonas Hepola

Aluehallintovirasto on myöntänyt Terrafame Oy:lle määräaikaisen ympäristöluvan yhtiön Sotkamossa sijaitsevalle kaivostoiminnalle ja metallien talteenottotoimin-nalle sekä niiden laajentamiselle.

Aluehallintovirasto on myöntänyt Terrafame Oy:lle määräaikaisen ympäristöluvan yhtiön Sotkamossa sijaitsevalle kaivostoiminnalle ja metallien talteenottotoimin-nalle sekä niiden laajentamiselle. Uutta ympäristölupaa pitää hakea 31.3.2029 mennessä. Samalla Terrafamelle on myönnetty vesitalouslupa toiminnan jatkamisen edellyttäville vesitaloushankkeille.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston 20.6.2022 antama päätös nro 87/2022 koskee nykyisen laajuista kaivos- ja metallien talteenottotoimintaa sekä sen olennaista muuttamista ja laajentamista.

Päätös sallii lisätä malmin- ja sivukiven vuosilouhintaa sekä laajentaa avolouhosta, sivukivialuetta KL2 ja ensimmäisen ja toisen vaiheen liuotusalueita sekä jatkaa kipsisakka-altaan 2 käyttöä ja ottaa käyttöön uuden kipsisakka-altaan 3.

Päätös koskee myös toimintaan liittyviä lukuisia aputoimintoja.

Vesitalouslupa on myönnetty louhosten kuivanapitoon ja suojapumppauksiin, toiminnan kannalta tarpeelliseen vesistöjen ja valuma-alueiden muuttamiseen sekä lampien hävittämiseen. Päätöksellä on lisäksi myönnetty vesitalouslupa aiemmin kaivostoiminnan seurauksena pilaantuneen Salminen-järven kuivattamiseen ja haitallisia aineita sisältävän lietteen poistoon sekä liuotusalueen laajennusta varten tehtävään järven osittaiseen täyttöön.

Kilpailut

Uusimmat