Kuva: Fotolia

Kaleva: Raahen murhaaja syyntakeeton

23.01.2019 11:12 - Paavo Törmi

Raahessa syksyllä 2017 tapahtuneista murhista syytetty mies oli mielentilatutkimuksen mukaan tekohetkellä syyntakeeton. Asiasta kertoo sanomalehti Kaleva. Vuonna 1975 syntyneelle syytetylle tehtiin mielentilatutkimus, jonka mukaan hän oli syyntakeeton kun hän syyllistyi Raahessa useisiin rikoksiin ja hän on tällä hetkellä tahdosta riippumattoman hoidon tarpeessa. Syytetty osallistuu tänään jatkuneeseen oikeudenkäyntiin videoneuvotteluyhteyden välityksellä psykiatrista hoitoa tarjoavasta Niuvanniemen sairaalasta Kuopiosta. Hänen puolustuksensa mukaan hänet pitää jättää syyntakeettomuutensa vuoksi tuomitsematta rangaistukseen, mistä syyttäjä ja asianomistajina olevat uhrien omaiset ovat samaa mieltä.

Kalevan mukaan kihlakunnansyyttäjä Emilia Mourujärven mukaan syytetty voidaan jättää rangaistuksetta, vaikka miehen katsottaisiinkin menetelleen syyttäjän väittämällä tavalla. Hänen mielestään tämä syyllistyi kahteen murhaan Raahessa syyskuussa 2017 tappamalla suunnitelmallisesti ja erityisen raa’alla ja julmalla tavalla ensin naisen Raahen keskustassa ja tämän jälkeen oman äitinsä Piehingissä. Puolustus taas pitää tekoja tappoina.

Raahen keskustassa surmatun naisen omaisia avustavan asianajajan Kari Erikssonin mukaan mielentilatutkimuksen lopputuloksen ei pitäisi vaikuttaa rikosnimikkeisiin, vaan syytetyn pitäisi katsoa syyllistyneen murhiin. Murhasyytteiden käsittelyä jatkettiin tänään Oulun käräjäoikeuden Ylivieskan istuntopaikalla ruotimalla tammikuun alussa valmistunutta mielentilatutkimusta. Se on salainen. Yleisön läsnäollessa oikeudessa käsiteltiin vain mielentilatutkimuksen lopputulos ja tutkimusta koskevat osapuolten alkupuheenvuorot.

Oikeudenkäynti jatkuu uusien syytteiden kuulemisella. Käsittelylle on varattu aikaa myös torstai. Oikeudenkäynnistä kertoi sanomalehti Kaleva

Kilpailut

Uusimmat