Kuva: Poliisi

Poliisi epäilee yhtä henkilöä henkirikoksesta ja pyytää havaintoja kadonneesta Katja Miinalaisesta

09.12.2022 09:53 - Jussi Häkkilä

Helsingin poliisi tutkii epäiltyä henkirikosta, johon liittyen käräjäoikeus vangitsi 51-vuotiaan Mika Moringin viime viikon perjantaina. Lisää kuvia www.poliisi.fi

Helsingin poliisi tutkii epäiltyä henkirikosta, johon liittyen käräjäoikeus vangitsi 51-vuotiaan Mika Moringin viime viikon perjantaina. Poliisi kaipaa yleisön apua henkirikoksen selvittämiseen. Havaintoja pyydetään kadonneesta Katja Miinalaisesta, josta poliisi toivoi silminnäkijävihjeitä jo aiemmin. Epäilty henkirikos on tapahtunut elokuun puolivälin jälkeen. Poliisi epäilee, että Miinalainen on joutunut henkirikoksen uhriksi.

(kuva: Poliisi)

Kadonnut on nähty viimeksi Salon Kiikalassa 14. elokuuta. Epäilty on tuolloin ottanut Miinalaisen kyytiin Kiikalassa. He ovat ajelleet ja leiriytyneet Tammelassa, Keski-Suomessa ja Lapissa. Epäilty ja asianomistaja ovat liikkuneet syrjäisillä alueilla.
Kadonnut on 165-senttinen ja noin 50-kiloinen. Hänellä on pitkä, tumma ja suora tukka sekä siniset silmät. Häneltä saattaa puuttua hammas ylhäältä edestä tai vasemmasta kulmasta.
Itä-Suomen poliisi epäilee, että henkirikoksesta epäilty liittyy myös syksyllä 2019 kadonneen 35-vuotiaan Saara Arvan tapaukseen. Epäilty on saattanut käyttää muitakin nimiä.
Poliisi rohkaisee myös mahdollisia muita uhreja ottamaan yhteyttä. Poliisin tietojen mukaan Mika Moring on retkien aikana pahoinpidellyt kyydissä olleita naisia, ja saattanut kohdistaa heihin myös seksuaalista väkivaltaa.
Tyypillistä on ollut, että epäilty on ottanut naisia kyytiin ja esimerkiksi leiriytynyt heidän kanssaan. Retket ovat suuntautuneet ympäri Suomen.
Poliisi pyytää havaintoja ja vihjeitä osoitteeseen vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai numeroon 0295 476 147.

Lue myös: Poliisi jatkaa Hiirosessa tapahtuneen epäillyn henkirikoksen tutkintaa Oulussa - yksi henkilö vangittu

Kilpailut

Uusimmat