Kuva: Jani Laukkanen ympäristöministeriön kuvapankki

Juhani Damski on valittu Oulun yliopiston hallituksen puheenjohtajaksi

19.01.2022 11:28 - Joonas Hepola

Oulun yliopiston hallitus on valinnut puheenjohtajakseen kaudelle 2022–2023 ympäristöministeriön kansliapäällikön Juhani Damskin ja varapuheenjohtajakseen Väestöliiton tutkimusjohtajan ja tutkimusprofessorin Anna Rotkirchin.

Filosofian tohtori Juhani Damski (s. 1964) on toiminut ympäristöministeriön kansliapäällikkönä vuodesta 2020 ja Ilmatieteen laitoksen pääjohtajana vuodesta 2016 lähtien. Tätä ennen hän työskenteli yksikön johtajana liikenne- ja viestintäministeriössä vuosina 2013–2015. Ennen ministeriöuraansa Juhani Damski on toiminut Ilmatieteen laitoksella vuodesta 1986 erilaisissa asiantuntija- ja johtotehtävissä.

Damskilla on lukuisia kotimaisia ja kansainvälisiä luottamustehtäviä. Hän on opiskellut Helsingin yliopistossa pääaineenaan meteorologia eli ilmatiede. Väitöskirjan aiheena oli otsonikadon ja ilmastonmuutoksen yhteys.

Hallitus päättää muun muassa yliopiston toiminnan ja talouden keskeisistä tavoitteista, strategiasta, ohjauksen periaatteista, toiminta- ja taloussuunnitelmasta ja talousarviosta sekä laatii tilinpäätöksen.

Kilpailut

Uusimmat