Kuva: Shutterstock

Turvallisuuteen kiinnitetty erityisen paljon huomiota Varjo Piknik-tapahtumassa

05.08.2021 12:23 - Paavo Törmi

Oulun kaupunki ja Varjo-festivaali järjestävät yhteistyössä sunnuntaina 8. elokuuta Kuusisaaressa koko perheen Varjo Piknik -tapahtuman, jossa juhlitaan Oulun valintaa vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi ja oululaislähtöisen Blind Channelin menestystä Euroviisuissa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Varjo Piknik -tapahtuman turvallisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Tapahtuma-alueelle otetaan kerrallaan korkeintaan 10 000 henkilöä, mikä on puolet Kuusisaaren tapahtumapuiston kapasiteetista. Yleisön määrää seurataan koko ajan ja portit suljetaan, jos raja uhkaa ylittyä. Tapahtuman osallistujien on pidettävä riittävä turvaväli seurueiden välillä. Mukaan voi ottaa vaikkapa piknik-viltin ja asettaa sen parin metrin etäisyydelle muista porukoista.

Varjo Piknikissä on voimassa vahva maskisuositus. Maskia tulee käyttää erityisesti asiointi- ja jonotustilanteissa, joissa riittävää turvaväliä ei välttämättä voida pitää. Mukaan kannattaa ottaa omia maskeja. Tarvittaessa Kuusisaaresta saa myös maskeja. Lavan edustalle rajattavalle alueelle päästäkseen on käytettävä maskia.

 Järjestyshenkilöt seuraavat ja puuttuvat tarvittaessa, jos terveysturvallisuudesta ei pidetä kiinni. Välinpitämättömästi käyttäytyvä tai tahallisesti hygieniaohjeita laiminlyövä asiakas voidaan poistaa alueelta. Varjo Piknikiin ei saa tulla, jos on minkäänlaisia koronavirustartuntaan viittaavia oireita, saanut positiivisen testituloksen tai joutunut viranomaisten asettamaan karanteeniin. Tarkat turvallisuusohjeet löytyvät Varjo Piknikin sivuilta www.varjofestivaali.fi/varjopiknik/

Varjo Piknik on tapahtuma jossa juhlitaan Oulun valintaa vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi ja oululaislähtöisen Blind Channelin menestystä Euroviisuissa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Kilpailut

Uusimmat