Kuva: Shutterstock

Hiihtolomalaisia kehotetaan varovaisuuteen erityisesti matkailukohteissa

05.03.2021 17:41 - Marja Ollakka

Tartuntojen määrä on Oulussa lievässä kasvussa, kaupunginsairaalan tartuntaryväs pois lukien. Epidemian jatkon kannalta oleellisinta on erityisesti aikuisten käyttäytyminen tulevan hiihtolomaviikon aikana.  

Hiihtolomaviikolla niin aikuisten kuin lastenkin on syytä välttää suojaamattomia lähikontakteja. Erityisiä vaaranpaikkoja ovat lomanviettopaikkojen ruuhkaiset ravintolat, kahvilat ja muut sisätilat. On ehdottoman tärkeää, että töihin ja kouluun palataan vain täysin terveenä. Lievissäkin oireissa tulisi hakeutua ensin testiin.

Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryväkseen ei ole tänään ilmaantunut uusia tartuntoja potilailla. Työntekijöillä sen sijaan on todettu 4 uutta tartuntaa aikaisemmin altistuneilla, ja 2 ryväkseen liittyvää jatkotartuntaa. Tänään on menehtynyt yksi tartuntaryväkseen liittyvä potilas kaupunginsairaalassa. Yhteensä tartunnan saaneita potilaita on nyt 36 ja työntekijöitä 28. Ryväkseen liittyviä muita jatkotartuntoja on yhteensä 10. Tartuntaryväkseen liittyviä kuolemantapauksia on nyt yhteensä kahdeksan.  Tiukat torjunta- ja rajoitustoimet sairaalassa jatkuvat.

Tämän päivän 10 tartunnasta tavallisimpia tartuntalähteinä ovat Oulun kaupunginsairaala ja työ. Tuntemattomasta lähteestä on kolme tartuntaa.

Lue myös: Pohjois-Pohjanmaalla kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään edelleen

Kilpailut

Uusimmat