Kuva: Mari Korpua

Oulussa koronatartuntoja erityisesti nuorilla aikuisilla

02.02.2021 18:10 - Marja Ollakka

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä linjasi tänään järjestetyssä kokouksessaan, että alueelle aikaisemmin annetut suositukset säilyvät toistaiseksi ennallaan. Jos myönteinen kehityskulku jatkuu, voitaisiin toisen asteen lähiopetuksen avaamista tarkastella ensi viikolla.

Pohjois-Pohjanmaan epidemiatilanne on kehittynyt kuluneen viikon aikana myönteiseen suuntaan. Sekä koronatartuntojen määrissä että ilmaantuvuudessa on tapahtunut alueella selvää laskua. Tartuntoja havaitaan nyt keskimäärin alle kymmenen tartunnan päivätahtiin. Suurin osa tartuntojen lähteistä pystytään selvittämään, eikä alueella ei ole havaittu viruksen varianttimuotoja. Perheiden sisäisten tartuntojen lisäksi tämän hetken tartuntaluvuissa korostuu työpaikoilla levinneiden tartuntojen osuus.

Perheiden sisäisten tartuntojen lisäksi tämän hetken tartuntaluvuissa korostuu työpaikoilla levinneiden tartuntojen osuus. ”Suurin osa alueen tartunnoista on lähtöisin 20–40-vuotiailta nuorilta aikuisilta. Esimerkiksi lasten ja nuorten harrastustoiminnan avaaminen edeltävinä viikkoina ei ole vaikuttanut kielteisesti tartuntamääriin”, koordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYSin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen kertoo. 

Oulussa on tänään iltapäivään mennessä todettu 6 uutta koronavirustartuntaa. Karanteeniin on asetettu 50 henkilöä. Tänään ei ole tullut uusia joukkoaltistuksia.

Oulussa koronan 14 vuorokauden ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on 83,4. Pohjois-Pohjanmaalla 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on 63,8. Oulu on edelleen kiihtymisvaiheessa ja ilmaantuvuus on korkea, mutta ilmaantuvuusluvut laskevat nyt selvästi.  

Lue myös: Soiten alueella kolme uutta koronavirustartuntaa

Kilpailut

Uusimmat