Kuva: OYS Valokuvaus / Pekka Huovinen

Oulussa koronan joukkoaltistumisia Maikkulan koulussa ja Kuukkelin päiväkodissa

20.01.2021 17:27 - Marja Ollakka

Oulu on siirtynyt epidemialuokituksen pahimmasta, eli leviämisvaiheesta astetta lievempään eli kiihtymisvaiheeseen, vaikka ilmaantuvuusluvut ovat Oulussa vielä leviämisvaiheen tasolla.

Epidemian tasaantumisen vuoksi Oulun kaupungin johtoryhmä ja hyvinvointilautakunta ovat päättäneet sallia alle 18-vuotiaiden nuorten ja lasten ryhmämuotoista sisäharrastustoimintaa sekä avanneet niitä koskeva tilat. Yli 18-vuotiaiden osalta ryhmäharrastustoiminnan keskeyttäminen jatkuu, rajoitus on voimassa 1.2.2021 saakka. Lisäksi abiturientit palaavat lähiopetukseen 21.1. alkaen.

Muilta osin rajoitukset säilyvät ennallaan. Nämä päätökset ovat voimassa 1.2.2021 asti. Tilannekuvaa ja rajoitusten tarvetta tarkastellaan seuraavan kerran alueellisessa koordinaatioryhmässä tiistaina 26.1. ja kaupungin johtoryhmässä sekä hyvinvointilautakunnassa keskiviikkona 27.1.2021. 

Tänään 20.1.2021 on Oulussa kello 14 mennessä todettu 15 uutta koronavirustartuntaa. Määrä on samaa korkeahkoa tasoa kuin aiempina päivinä tällä viikolla. Tartuntalähteistä suurin on perheen sisäiset tartunnat, lisäksi on yksittäisiä työpaikkaan, kaveriporukkaan ja ulkomaan matkaan liittyviä tartuntoja. Osassa selvitystyö on vielä kesken.

Karanteeniin on tänään 20.1. asetettu Oulussa 95 henkilöä, mikä myös on korkea luku.

Joukkoaltistumisia on tänään tullut Oulussa ilmi kaksi: Kuukkelin päiväkodilla ja Maikkulan alakoulussa. Altistuneisiin tai heidän huoltajiinsa ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti. Ravintola Wingerissä 16.1.2021 kello 20–22 oleskelleita asiakkaita pyydetään mahdollisen korona-altistuksen vuoksi tarkkailemaan oireitaan tavanomaista tarkemmin ja hakeutumaan testeihin matalalla kynnyksellä.

Ilmaantuvuus on tasaantunut. Oulussa 14 vuorokauden ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on 107,9, Pohjois-Pohjanmaalla 65.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on hoidossa 5 koronapotilasta. Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa kuusi koronapotilasta. Sairaalahoidon tarve ei ole kasvussa.

Lue myös: Lasten ja nuorten ryhmämuotoinen harrastaminen voi alkaa uudestaan Oulussa

Kilpailut

Uusimmat