Kuva: Shutterstock

Esiselvitys Oulun lentoasemalle johtavien liikenneyhteyksien parantamiseksi valmistunut

18.09.2020 09:21 - Minna Kuosmanen

Oulun lentoasemalle johtavien liikenneyhteyksien parantamisessa keskitytään jatkossa nykyisen Lentokentäntien parantamiseen, kertoo Pohjois-Pohjanmaan liitto tiedotteessaan.

Esiselvityksen pohjalta Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus sekä Oulun kaupunki ja Kempeleen kunta alkavat laatia tiesuunnitelmaa, johon kuuluu Lentokentäntien leventäminen nelikaistaiseksi keskikaiteelliseksi tieksi. Tarkoitus on uusia nykyinen ratasilta ja tehdä viereen uusi silta lisäkaistoja varten, jolloin myös Oulunsalosta Kaakkurin suuntaan on kaksi kaistaa.


Myös Vihiluodon liittymä suunnitellaan muutettavaksi nelihaaraliittymäksi, jossa on liikennevalo-ohjaus. Kiertoliittymä aiotaan muuttaa niin sanotuksi turbo-kiertoliittymäksi.
Tiedotteessa kerrotaan, että lisäksi kehitetään jalankulku- ja pyörätieyhteyksiä sekä alikulkuja, bussipysäkkijärjestelyjä, melusuojauksia ja yksityisteitä sekä uusitaan vesistösiltoja.

Esiselvityksessä luovuttiin kaavoissa olevasta Oulunsalon keskustan kiertävästä uuden lentoasemantien varauksesta. Sitä ei enää nähty tarpeelliseksi. Samoin luovuttiin Tupoksen ja Oulunsalon välisen tieyhteyden kehittämisestä.

Esiselvityksessä tarkasteltiin myös raideyhteyden toteuttamista Kaakkurista lentoasemalle, mutta se arvioitiin epärealistiseksi, eikä sitä pidetty järkevänä lentoaseman liikenneyhteytenä.
Nykyisen Lentokentäntien kehittämisessä huomioidaan vahvasti joukkoliikenneyhteydet. Uusia nopeampia bussilinjoja esitetään ainakin lentoaseman ja Oulun matkakeskuksen sekä Kempeleen keskustan välille. Myös muita lisälinjoja olisi syytä harkita Linnamaan ja Ritaharjun, Hiukkavaaran ja Limingan suuntiin, tiedotteessa kerrotaan.

Lentoaseman liikenneyhteyksien kehittämistyötä on ohjannut työryhmä, jossa oli Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen, Pohjois-Pohjanmaan liiton, Oulun seudun, Oulun lentoaseman, Oulun kaupungin, Kempeleen ja Limingan kuntien sekä Väyläviraston edustajia. Liikennekonsulttina toimii Ramboll Finland Oy ja palvelukonsulttina Sweco Ympäristö Oy.

Kilpailut

Uusimmat