Kuva: Jussi Häkkilä

Lentokentäntie levennetään kaksiajorataiseksi tieksi Pohjantien ja Hailuodontien liittymien välillä Oulussa

24.06.2020 11:38 - Ari Kettukangas

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus aloittaa tiesuunnitelman laatimisen tarpeellisine tutkimuksineen Lentokentäntien parantamiseen Ouluun, välille Pohjantie – Hailuodontien liittymä. Suunnitelmaa laaditaan yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa. Lentokentäntie levennetään keskikaiteelliseksi kaksiajorataiseksi tieksi ja nykyisiä tasoliittymiä parannetaan lisäkaistoja rakentamalla. Hailuodontien kiertoliittymä rakennetaan ns. turbo-kiertoliittymäksi, jossa Lentokentäntien pääsuunnalla on 4 kaistaa. Lisäksi parannetaan nykyisiä siltoja, rakennetaan uusia siltoja sekä kehitetään suunnittelujakson jalankulku- ja pyöräilyliikenteen yhteyksiä ja melunsuojauksia. Suunnitteluratkaisussa parannetaan myös joukkoliikenteen toimintaedellytyksiä ja otetaan myös huomioon tulevat joukkoliikenneyhteyksien kehittämistoimet.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus aloittaa tiesuunnitelman laatimisen tarpeellisine tutkimuksineen Lentokentäntien parantamiseen Ouluun, välille Pohjantie – Hailuodontien liittymä. Suunnitelmaa laaditaan yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa. Lentokentäntie levennetään keskikaiteelliseksi kaksiajorataiseksi tieksi ja nykyisiä tasoliittymiä parannetaan lisäkaistoja rakentamalla. Hailuodontien kiertoliittymä rakennetaan ns. turbo-kiertoliittymäksi, jossa Lentokentäntien pääsuunnalla on 4 kaistaa. Lisäksi parannetaan nykyisiä siltoja, rakennetaan uusia siltoja sekä kehitetään suunnittelujakson jalankulku- ja pyöräilyliikenteen yhteyksiä ja melunsuojauksia. Suunnitteluratkaisussa parannetaan myös joukkoliikenteen toimintaedellytyksiä ja otetaan myös huomioon tulevat joukkoliikenneyhteyksien kehittämistoimet. Suunnittelualueella tehdään kesän 2020 aikana alustavia maastotutkimuksia ja varsinainen tiesuunnitelman laadinta käynnistyy syksyllä 2020. Tiesuunnitelma valmistuu kesällä 2021, jonka jälkeen se lähetetään lain liikennejärjestelmästä ja maanteistä mukaiseen käsittelyyn. ELY-keskus asettaa tiesuunnitelman nähtäväksi, jolloin kansalaisilla on mahdollisuus jättää muistutuksia suunnitelmasta.
Tiesuunnitelman valmistuttua hankkeesta laaditaan rakennussuunnitelma, joka valmistuu ensi talvena. Hankkeen rakennuskustannusarvio on noin 21 miljoonaa euroa. Hankkeella ei ole vielä rahoitusta rakentamiseen.

Lue myös: Smartum kulttuurietu poistuu - henkilöstöruokailun ja pysäköintimaksujen hinnat nousevat Oulussa

Kilpailut

Uusimmat