Kuva: Shutterstock

OYS kehottaa potilaita saapumaan vastaanotoille koronaepidemiasta huolimatta

08.04.2020 17:53 - Marja Ollakka

Oulun yliopistollisessa sairaalassa (OYS) toivotaan, että potilaat eivät oma-aloitteisesti peruisi vastaanottoaikoja. Sairaalassa on edelleen turvallista asioida, vaikka koronaepidemia etenee vähitellen myös Pohjois-Pohjanmaalla. Edellisen vuorokauden aikana todettiin kolme uutta koronatartuntaa ja OYS:ssa on nyt 10 koronapotilasta.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Ilkka Luoma on huolissaan vastaanottoaikojen käyttämättä jättämisestä ja kansanterveydellisten ongelmien pahenemisesta asianmukaisten hoitojen saamisen viivästyessä. Yhä useampi potilas on perunut tulonsa poliklinikalle.

Flunssaisena sairaalaan ei saa tulla. Tällöin pitää aina ottaa puhelimitse yhteyttä hoitavaan yksikköön.

Koronaepidemiasta huolimatta sairaalaan on edelleen turvallista tulla. Koronaepäilyissä potilaiden hoito toteutetaan etukäteen suunnitellusti erillisissä tiloissa muiden potilasryhmien koronavirukselle altistumista huolellisesti välttäen.

OYS:ssa on nyt yhteensä kymmenen koronapotilasta, joista seitsemän on teholla ja kolme osastohoidossa. Pohjois-Pohjanmaalla on todettu yhteensä 88 koronatartuntaa.

Lue myös: Kyselyn mukaan ruoka-avulla valtava merkitys Oulussa - koronatilanne vaikeuttanut jakelua

Kilpailut

Uusimmat