Vuoden Teatteri -palkinto oululaiselle Flow Productionsille -palkintoja myös Kajaaniin ja Lappiin

09.03.2020 20:30 - Jussi Häkkilä

Pirjo Yli-Maunulaa haastattelee Jussi Häkkilä.

Oululainen esittävän taiteen tuotantoryhmä Flow Productions sai tänään tämänvuotisen Suomen Teatterit ry:n vuosittain jakaman Vuoden Teatteri -palkinnon. Flow Productions on tanssitaiteilija Pirjo Yli-Maunulan johtama tuotantoryhmä, joka tunnetaan elämyksellisistä monitaiteellisista näyttämöteoksista, immersiivisistä, paikkasidonnaisista teoksista sekä Flow-sirkus-esityssarjasta, jonka myötä Oulussa nähdään niin kotimaisia kuin ulkomaisia nykysirkuksen huippuja.
Palkintoraadin perustelujen mukaan Flow Productionsin monitaiteelliset teokset muodostavat monipuolisen ohjelmiston, joka on samaan aikaan alueellisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti merkittävä. Ryhmä osoittaa toiminnallaan miten erilaiset tuotantomallit ja teokset pystyvät kytkemään yhteen erilaisia yleisöjä. Flow Productionsin toiminta on dialogista niin taiteessa kuin sen muussa toiminnassa. Tuotantoryhmä on onnistunut luomaan toimivan ja strategisesti kehittyvän toimintakonseptin, jonka ytimessä on yhteistyö esittävän taiteen toimijoiden kanssa.

Yhteisvoimapalkinto jaettiin Kajaanin kaupunginteatterin puvuston nelikolle, Ulla Heikkiselle, Piki Paanaselle, Riitta Rauniolle ja Tiina Siltalalle, jotka ammattimaisen työskentelynsä ohella osallistuvat aktiivisesti työpaikan yhteisten ongelmien ratkaisemiseen ja koko työryhmän tukemiseen.

Lapissa työskentelevä ja vaikuttava tanssitaiteilija Titta Court palkittiin Tanssin mainetekopalkinnolla sitkeästä työstään alueella, jossa nykytanssi on vielä yleisölle osin vieras taidelaji.

Palkinnot jaettiin Tampereella järjestetyssä Thalia-gaalassa.

Lue myös: Flow Productions Oulusta ehdolla vuoden teatteriksi

Kilpailut

Uusimmat