Kuva: Shutterstock

Uusi valtion virasto aloitti vuodenvaihteessa

02.01.2020 08:47 - Joonas Hepola

Juuri aloittanut Digi- ja viestintävirasto pyrkii vähentämään paperisotaa ja helpottamaan arkea digitalisaation keinoin.

Suomessa aloitti vuodenvaihteessa toimintansa uusi virasto, Digi- ja väestötietovirasto. Virasto syntyi, kun Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyivät. Digi- ja väestötietoviraston tavoite on helpottaa kansalaisten arkea digitalisaation keinoin. Toiminnan ohjenuora on digitalisaation edistäminen yhteiskunnassa.

Tarkoitus on tukea kansalaisten asiointia julkisen hallinnon kanssa ja tehdä Suomesta entistä sujuvammin toimiva yhteiskunta. Virasto palvelee kansalaisia usealla paikkakunnalla. Viraston tehtäviä ovat muun muassa siviilivihkimiset, nimen- ja osoitteenmuutokset, holhous- ja edunvalvonta-asiat, väestötietojärjestelmän ylläpito, sähköisen identiteetin ratkaisujen kehittäminen sekä keskitettyjen sähköisen asioinnin tukipalvelujen kehittäminen ja ylläpito.

Sähköisen asioinnin tukipalveluja ovat muun muassa Suomi.fi-verkkopalvelu, sähköiset viranomaisviestit sekä valtuuttaminen toisen puolesta asiointiin eli Suomi.fi-valtuudet.

Kilpailut

Uusimmat