Luke lopettaa tutkimusnavetan Siikajoelta

20.09.2019 12:06 - Paavo Törmi

Luonnonvarakeskus suuntaa lähivuosien tutkimustaan neljään strategiseen tavoitteeseen, joilla parannetaan ja kehitetään alkutuotannon kannattavuutta, biotalouden sopeutumiskykyä, hiilineutraalia alkutuotantoa sekä resurssitehokkaita tuotantojärjestelmiä ja suljettuja ravinnekiertoja.

Luken viranomaistoiminnot, kuten luonnonvarojen seurannat, geenivarojen säilytys, riista- ja kalakanta-arviot sekä viralliset ruoka- ja luonnonvaratilastot säilyvät ennallaan.

Luke vahvistaa alkutuotannon tutkimuksen tarpeisiin rakennettua infraa keskittämällä ja tehostamalla niiden käyttöä sekä rakentamalla uusia kumppanuuksia. Luke vahvistaa erityisesti Kuopion, Siikajoen ja Jokioisten peltotutkimusalustoja ja kehittää niitä monipuolisesti muun muassa nurmitutkimuksen ja turvemaiden tutkimuksen tarpeisiin. Luke lopettaa Ruukista tutkimusnavetan. Tutkimusnavetta avattiin kuusi vuotta sitten.

Luken laboratoriot keskitetään neljälle paikkakunnalle,mm. Ouluun. Kaikki Luken käynnissä olevat projektit viedään loppuun suunnitellusti. Luken tutkimuksen uudelleen suuntaaminen ja tutkimusympäristöjen keskittäminen ja kehittäminen vaikuttaa alle 100:n työntekijään Lukessa. Luke tarjoaa korvaavia työtehtäviä muista tutkimusprojekteista tai viranomais- ja asiantuntijatehtävistä.

Kilpailut

Uusimmat