Oulun poliisilaitoksen alueen rikosten kokonaismäärä noussut -seksuaalirikoksissa peräti 90:n prosentin nousu!

26.07.2019 10:31 - Jussi Häkkilä

Oulun kaupunki käynnisti talvella seksuaalirikosten ehkäisyprojektin kaupungissa paljastuneiden vakavien lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten ja hyväksikäyttötapausten johdosta. Projektijohtaja Kati Kaarlejärveä haastattelee Jussi Häkkilä.

Oulun poliisilaitoksen tämän vuoden tammi-kesäkuun tilastojen mukaan rikosten kokonaismäärä ilman liikennerikoksia kääntyi selvään nousuun. Kaikkien Oulun poliisin tietoon tulleiden rikosten määrä oli silti huomattavasti vuoden takaista pienempi. Selityksenä määrän tilastolliselle laskulle on se, että liikennerikkomusten suoritteet tilastoituvat noin kolmen kuukauden viiveellä, minkä vuoksi osa suoritteista puuttuu. Muita rikoksia tarkasteltaessa kasvua oli runsaat yhdeksän prosenttia.

Omaisuusrikoksia poliisin tietoon tuli noin tuhat enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna. Väkivaltarikollisuus on pysynyt täsmälleen samalla tasolla kuin viime vuoden tammi-kesäkuussa. Erilaisia seksuaalirikoksia Oulun poliisilaitoksen tietoon tuli tämän vuoden alkupuoliskolla 207, kun viime vuonna vastaavaan aikaan määrä oli 109. Prosentuaalisesti tuo tarkoittaa 90:n prosentin lisäystä.

Yleisten paikkojen turvallisuutta on mitattu ja seurattu vuodesta 1999 alkaen katuturvallisuusindeksin avulla. Sen perusteella katuturvallisuus koheni alkuvuonna Oulun poliisilaitoksen alueella ja myös Oulun kaupungin osalta.

Lue myös: Poliisi valvoo raskasta liikennettä koko maassa ensi viikolla

Kilpailut

Uusimmat