Kuva: Pixabay

Sinilevien määrä runsastunut

26.07.2019 08:15 - Jussi Häkkilä

Sinilevän määrä on runsastunut viime viikosta ja lämpimän sääjakson jatkuessa pintakukintojen lisääntyminen on todennäköistä.

Sinilevän määrä on runsastunut viime viikosta ja lämpimän sääjakson jatkuessa pintakukintojen lisääntyminen on todennäköistä. Sinilevää on havaittu runsaimmin Suomen eteläisillä ja lounaisilla merialueilla veteen sekoittuneena sekä paikallisina pintalauttoina. Perämerellä sinilevää ei ole havaittu.
Sisävesien sinilevän määrä on selkeästi runsastunut viime viikosta, ja ajankohtaan nähden sinilevän määrä on nyt järvillä keskimääräistä hieman runsaampaa.
Sinilevää havaittiin tällä viikolla 45:llä valtakunnallisen leväseurannan havaintopaikalla. Runsaasti sinilevää oli seitsemällä valtakunnallisella havaintopaikalla ja erittäin runsas pintakukinta kahdella järvellä.  Lapissa sinilevää havaittiin tällä viikolla vähän kahdessa seurantavesistössä Kemijärvellä ja Posiolla. Pohjois-Pohjanmaalla sinilevää havaittiin tällä viikolla kolmessa seurantakohteessa. Runsaasti sinilevää oli Haapaveden Iso-Vatjusjärvessä.
Järvissä pintavesien lämpötilat ovat monissa järvissä yhdestä neljään astetta ajankohdan pitkäaikaista keskiarvoa lämpimämpiä. Etelä- ja Keski-Suomessa pintalämpötilat ovat järvissä 19-23, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa 16-22, ja  Lapissa 14-20 astetta.

Lue myös: Sinilevän määrä lisääntynyt sekä merialueilla että järvillä

Kilpailut

Uusimmat