Kuva: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto lisää merkittävästi hakijoiden mah­dol­li­suuk­sia yli­opis­to­kou­lu­tuk­seen

23.05.2019 08:03 - Joonas Hepola

Oulun yliopisto laajentaa merkittävästi hakijoiden mahdollisuuksia päästä suorittamaan yliopistotutkintoa avoimen yliopiston opintojen perusteella.

Yliopistoon haluavilla on jatkossa yksi lisäkanava päästä suorittamaan kandidaatin ja maisterin tutkintoja. Niin sanottu avoimen väylä merkitsee, että hakija voi tulla yhteishaussa hyväksytyksi yliopistoon suoritettuaan riittävän menestyksekkäästi ennalta ilmoitetun määrän kaikille avoimia opintoja. Avoimen väylää suunnitellaan Oulun yliopistossa ensi vuonna 23 hakukohteeseen, kun se oli tänä vuonna mukana vain kolmessa hakukohteessa.

Vaadittavien opintojen määrä vaihtelee 10 opintopisteestä 60 opintopisteeseen. Yksi opintopiste on laskennallisesti noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Valintaperusteet määrittelevät, millainen kokonaisuus avoimen yliopiston opintoja opiskelijan on suoritettava, jotta hän voi hakea avoimen väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi.

Oulun yliopistossa myös avoimen väylän hakijoilta vaaditaan yleinen korkeakoulukelpoisuus eli tavallisesti toisen asteen tutkinto.

Oulun yliopistossa voi opiskella avoimessa yliopistossa jo kesällä. Kauppatieteen opinnot alkavat avoimessa yliopistossa jo 31. heinäkuuta, ja niihin voi ilmoittautua jo nyt. Muu tarjonta alkaa syksyllä

Kilpailut

Uusimmat