Laajin seksuaalirikoskokonaisuus käräjillä

23.04.2019 12:22 - Paavo Törmi

Oulun käräjäoikeudessa on aloitettu viime syksyn laajimman seksuaalirikoskokonaisuuden käsittely. Syytettynä on kaikkiaan kahdeksan ulkomaalaistaustaista miestä, joiden poliisi on epäillyt käyttäneen seksuaalisesti hyväkseen yhtä alakouluikäistä tyttöä yksityisasunnoissa Oulussa. Hänen on epäilty joutuneen olemaan hyväksikäytön uhrina kaikkiaan lähes 1,5 vuoden ajan vuodesta 2017 lähtien. .

Tänään käräjäoikeudessa käsittelyyn otetussa rikoskokonaisuudessa on kaikkiaan kahdeksan juttua eli jokaisen syytteitä saaneen miehen teot käsitellään oikeudessa omana juttunaan. Ensimmäisenä ruoditaan vuonna 1998 syntyneen miehen saamia syytteitä törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.Käräjäoikeus päätti määrätä oikeudenkäyntiasiakirjat salassapidettäväksi. Lisäksi se määräsi kaikkien asiaomistajien henkilöllisyyden niinikään salassapidettäväksi ja päätti, että suullinen käsittely toimitetaan kokonaan ilman yleisöä.

Kokonaisuuden käsittelylle on varattu aikaa kolme päivää.

Oulun käräjäoikeus aikoo antaa kullekin syytetylle oman tuomionsa eli kaikkiaan se tulee antamaan kokonaisuudesta kahdeksan tuomiota. Niiden antoajankohta selviää myöhemmin. Oikeudenkäynnistä kertoi mm. Yle

Kilpailut

Uusimmat