Raahessa kehitetään teollisuusmatkailua

25.03.2019 11:53 - Paavo Törmi

Veden äärellä – hanke avaa uuden kappaleen Raahen seudun matkailun potentiaalin hyödyntämisessä, kun teollisuusmatkailun kehittäminen alkaa. Yhteistyökumppanina toimii Nuotio Digital Oy, joka on tehnyt vastaavaa kehittämistyötä mm. kotipaikkakunnallaan Kemissä.

Teollisuuskaupunki Raahe on rakentunut insinööriosaamisen ja raskaan teräs- ja konepajateollisuuden perustalle. Siikajoella suuri osa identiteettiä pohjaa teollisuuden perinteelle ja ketterälle huipputeknologialle. Pyhäjoelle tuleva nykyaikainen ydinvoimala vahvistaa kuvaa alueesta elinvoimaisena teollisuuskeskittymänä. Seudun läpi kulkevat ja tänne saapuvat matkailijat ovat sekä työ- että vapaa-ajan kautta kosketuksissa seudulla tuotettuihin palveluihin, olivatpa ne majoitusta, ravintoloita ja kahviloita, vähittäiskauppaa tai ohjelmapalveluita.

Teollisuuden ja matkailun yhdistäminen on luonnollinen jatkumo

Jatkumo syntyy, kun alueen vetovoimatekijöinä nähdään aluetta rakentavat elementit kuten teollisuus, tuotantolaitokset ja niiden kulttuuriperintö. Kun raahelainen, pyhäjokinen ja siikajokinen oivaltaa, että oma osaaminen voikin kiinnostaa ulkopuolisia, lähtee oikeanlainen ajatusleikki pyörimään. Luomisen ja löytämisen iloa, elämyksellisyyden ainesosia Teollisuusmatkailussa on kaikki mahdollisuudet löytää se tekeminen, kokeminen ja ilmiöiden havainnollistaminen ja ymmärtäminen, mitkä esiintyvät esim. taide- tai luontomatkailutuotteissa. Tällöin matkailijat tai vaikka koululaiset pääsevät omin käsin tekemään jotain, joka on alueelle ja paikkakunnalle ominaista. Asiakkaana voi olla myös asiantuntijoita, tuolloin mukana kulkee usein termi Technical Visit. Historia, nykyisyys ja tulevaisuus lyövät kättä keskenään.

Lue myös: Raahen vanadiinitehdas ei toteudu

Lue myös: Radio Pookista vuoden paikallisradio – Ari Kettukangas vuoden paikallisradiojuontaja

Kilpailut

Uusimmat