Kuva: Fotolia

Kela lopettaa neljä palvelupistettä Pohjois-Suomessa

19.03.2019 11:42 - Paavo Törmi

Kela korvaa muilla palveluilla neljän palvelupisteensä toiminnan pohjois-suomessa huhtikuun alusta alkaen. Korvattavat palvelupisteet sijaitsevat iissä, Siikalatvalla Pulkkilassa, Paltamossa ja Siikajoella Ruukissa. Jatkossa asiakkaat voivat asioida Kelan muissa palvelupisteissä, kuntien asiointipisteissä, puhelimessa tai verkossa.

Kuntien asiointipisteissä henkilökunta neuvoo yleisellä tasolla Kela-asioissa ja Kelan verkkopalvelun käytössä. Asiointipisteestä saa Kelan hakemuslomakkeita ja esitteitä, ja sinne voi jättää Kelan hakemukset ja liitteet. Osassa asiointipisteitä Kela-asioita voi hoitaa etäpalveluna. Etäpalvelussa asiakas saa asiointipisteen tietokoneella kuva- ja ääniyhteyden Kelan palveluasiantuntijaan. Asiakas voi esimerkiksi täyttää hakemuksia yhdessä palveluasiantuntijan kanssa.

Kela järjestää tarpeen mukaan yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa alueelle pop up -palveluita. Pop up -palvelun idea on, että Kelan palveluasiantuntija tulee asiakkaiden luo esimerkiksi kirjastoon, Ohjaamoon tai sosiaalitoimistoon.

Useimmat Kela-asiat voi hoitaa puhelimitse. Puhelinpalvelussa voi kysyä neuvoa, hakea etuuksia ja saada apua verkkoasiointiin. Kelan puhelinpalvelu on avoinna joka arkipäivä klo 9–16. Palvelunumerot löytyvät osoitteesta www.kela.fi/palvelunumerot

https://www.radiopooki.fi/uutiset/pohjois-pohjanmaa/a-175704

Kilpailut

Uusimmat