Kuva: Facebook

Northern Wind 2019 -harjoitukseen siirtyvät joukot ruuhkauttavat pohjoisen teitä ja rautateitä

12.03.2019 09:07 - Jussi Häkkilä - Luettu 282 kertaa

Suomi osallistuu ensi ja sitä seuraavalla viikolla Ruotsin maavoimien järjestämään Northern Wind 2019 -harjoitukseen Norrbottenissa Pohjois-Ruotsissa.

Suomi osallistuu ensi ja sitä seuraavalla viikolla Ruotsin maavoimien järjestämään Northern Wind 2019 -harjoitukseen Norrbottenissa Pohjois-Ruotsissa. Suomesta harjoitukseen ottaa osaa yli 1 500 sotilasta ja 500 ajoneuvoa. Northern Wind on Ruotsin maavoimien pääharjoitus, johon osallistuu yhteensä noin 10 000 henkilöä. Ruotsin ja Suomen lisäksi harjoitukseen osallistuvat Norja, Englanti ja Yhdysvallat. Harjoituksessa suomalaisjoukot harjoittelevat toimintaa osana ruotsalaista prikaatia. Tavoitteena on lisätä Suomen ja Ruotsin maavoimien joukkojen sekä johtajien yhteistoimintakykyä ja kehittää suorituskykyä sekä harjoitella toimintaa haastavissa talviolosuhteissa. Suomen maavoimien harjoitusjoukot ovat pääosin Jääkäriprikaatista, Kainuun prikaatista, Panssariprikaatista ja Porin prikaatista. Harjoitusjoukot siirtyvät Suomesta Ruotsiin teitä ja rautateitä pitkin ensi viikonloppuna. Joukkojen siirrot Tornion rajanylityspaikalle aiheuttavat tavallista suurempia liikennemääriä, erityisesti sunnuntaina tiellä välillä Oulu-Tornio. Sunnuntaina on ruuhkaa myös Tornion ja Haaparannan rautatieasemilla.
Harjoituksen aikana järjestetään myös Ruotsin ilmavoimien johtama Flygvapenövning 2019 -harjoitus, johon Suomen ilmavoimat osallistuu. Harjoituksen lentotoiminta on ympärivuorokautista ja tapahtuu pääosin Pohjois-Ruotsin yllä. Lentotoimintaa on myös Suomen ilmatilassa Tornionjokilaakson ja Länsi-Lapin yllä.

Lue myös: Karjalan lennosto harjoittelee ensi viikolla mm. Oulussa

Kilpailut

Uusimmat