Kuva: Pohjois-Pohjanmaan liitto

Pohjois-Pohjanmaa ensimmäisenä eurooppalaisena maakuntana alue- ja kaupunkitason yhteistyöhön Kiinan Belt and Road -hankkeen kanssa

10.12.2018 14:58 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan liitto käynnistää ensimmäisenä eurooppalaisena maakuntana alue- ja kaupunkitason yhteistyön Kiinan Belt and Road -hankkeen kanssa.

Pohjois-Pohjanmaan liitto käynnistää ensimmäisenä eurooppalaisena maakuntana alue- ja kaupunkitason yhteistyön Kiinan Belt and Road -hankkeen kanssa. Sen tarkoituksena on yhdistää Aasia, Afrikka ja Eurooppa maa- ja meriteitse.
Aluetason yhteistyön aloina ovat taloudellinen yhteistyö, kulttuuri ja koulutus, matkailu, kaupunki- ja aluehallinto sekä internettalous. Lisäksi tavoitteena on rakentaa mielikuvaa Suomesta sekä kehittää opiskelija- ja harjoittelijavaihtoa Kiinan Hangzhouhun.
Hangzhou on ollut Oulun ystävyyskaupunki vuodesta 2010 alkaen ja kaupungeilla on tiiviit suhteet. Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kyösti Oikarinen on myös valittu Belt and Road -aluekomitean varapuheenjohtajaksi seuraavaksi viideksi vuodeksi.

Lue myös: Pohjois-Suomen matkailualan delegaatio Kiinaan

Kilpailut

Uusimmat