Kuva: Tiernasäätiö

Valtakunnallinen tiernapoikakilpailu kisattiin Rotuaarilla

03.12.2018 08:43 - Paavo Törmi

Vuonna 1933 eli 85 vuotta sitten järjestettiin ensimmäiset tiernapoikalaulukilpailut Oulussa. Tiernapoikalaulun juuret menevät vielä tätä pidemmälle 1800-luvulle asti. Tämä vuosi, eräänlainen juhlavuosi, osoitti, että tämä jouluun liittyvä perinne on vahvaa ja elävää.

Tiernapoikakilpailussa oli tänä vuonna mukana 22 joukkuetta. Kilpailun suosio yllätti. Tiernasäätiö joutui sulkemaan ilmoittautumisen kesken ilmoittautumisen. Yleisen sarjan ja mukaelmien suosio yllätti. Vaikka pääosa osallistujista oli Oulun seudulta, niin osallistujia oli pääkaupunkiseudulta Espoosta ja Helsingistä.

Perinnesarjassa voittaja oli Ynnin Poikien joukkueen, Ynnin pikkutiernat sijoittuivat toiseksija ja Terwa-Oulun tiernapojat kolmanneksi.

Yleisessä sarjassa oli 13 ryhmää ja taso korkean tasainen. Voiton tässä sarjassa vei Oulunlahden tiernat -joukkue. Pohjankartanon yläasteen kuorolla oli kolme joukkuetta kisassa. Kaksi kuoroista palkittiin toisella ja kolmannella sijalla yleisessä sarjassa.

Mukaelmissa tuomaristoa ilahdutti tiernaperinteen monimuotoistuminen. Mukaelmasarjan voitto meni Espooseen, CandoMini-tiernaryhmälle. Toiseksi sijoittuneet Oulunkylän yhteiskoulun tiernatytöt Helsingistä ja mukaelmat sarjan kolmas sija meni jami Kontturin monostar esitykselle, jossa Jami esitti kaikki hahmot

Tiernakaupungin lähettiläsjoukkueeksi valittiin perinnesarjan voittanut Ynnin pojat