Kuva: Tulli

Tulli paljasti Pohjois-Suomessa laajan huumausaineiden maahantuonnin ja levityksen

29.10.2018 08:14 - Jussi Häkkilä

Tulli on paljastanut laajan ja pitkäkestoisen huumausaineiden maahantuonnin ja levityksen Pohjois-Suomessa.

Tulli on paljastanut laajan ja pitkäkestoisen huumausaineiden maahantuonnin ja levityksen Pohjois-Suomessa. Takavarikoitujen huumausaineiden katukauppa-arvo on yhteensä yli 300 000 euroa.
Epäiltynä on nuorehko suomalainen mies, joka tilasi Suomeen posti- ja kuriirilähetyksinä huumausaineita tänä ja viime vuonna. Epäilty tilasi ja vastaanotti huumausaineet työpaikkaansa väärillä nimi- ja osoitetiedoilla. Huumausaineiden hankintaan epäilty käytti virtuaalivaluuttaa kymmeniä tuhansia euroja.

Tulli takavarikoi esitutkinnan aikana yli 1,6 kiloa amfetamiinia, lähes kaksi kiloa marihuanaa, lähes 600 grammaa kidemäistä ekstaasia, ja noin 2 500 ekstaasitablettia. Lisäksi epäillyn hallusta takavarikoitiin huumausaineiksi luokiteltuja lääkevalmisteita ja rahaa yli 14 000 euroa.
Tullin esitutkinnan mukaan takavarikoitujen huumausaineiden lisäksi levitykseen Pohjois-Suomen alueelle on päätynyt lähes 14 kiloa marihuanaa ja noin 50 000 huumelääketablettia.
Tapausta tutkitaan törkeänä huumausainerikoksena. Tapaus siirtyy tämän vuoden aikana Oulun syyttäjänvirastoon syyteharkintaan.

Lue myös: Kuusamossa ja Rukatunturin alueella napattiin kiinni huumerikollisia

Kilpailut

Uusimmat