Mm. Pohjois-Pohjanmaan kunnista haetaan asiantuntijoita kestävien ja innovatiivisten julkisten hankintojen edistäjäksi

25.10.2018 10:51 - Jussi Häkkilä

Kestäviä ja innovatiivisia julkisia hankintoja edistävä KEINO-osaamiskeskus etsii Varsinais-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Pirkanmaan kunnista julkisten hankintojen asiantuntijoita toimimaan muutosagentteina ensi vuonna alkavassa pilottiprojektissa.

Kestäviä ja innovatiivisia julkisia hankintoja edistävä KEINO-osaamiskeskus etsii Varsinais-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Pirkanmaan kunnista julkisten hankintojen asiantuntijoita toimimaan muutosagentteina ensi vuonna alkavassa pilottiprojektissa. Muutosagentin tehtävänä on neuvoa ja tukea alueensa hankintayksiköitä kestävissä ja innovatiivisissa hankinnoissa sekä luoda ja ylläpitää verkostoitumista hankintatoimijoiden välillä.

Muutosagentteina toimivia henkilöitä haetaan asiantuntijaorganisaatioista. Ideana on, että muutosagentti saa koulutusta kestävien ja innovatiivisten hankintojen tekemiseen oman työnsä ohella. Hanke kustantaa muutosagentiksi valitun koulutuskulut. Muutosagentit valitaan organisaatioiden lähettämien ehdotusten perusteella.

Julkisia hankintoja tehdään Suomessa vuosittain noin 35:n miljardin euron arvosta. Työ- ja elinkeinoministeriö haluaa perustamansa KEINO-osaamiskeskuksen avulla edistää summan vastuullisempaa käyttöä. Mikäli piloteista saadaan hyviä tuloksia, muutosagenttitoiminta laajennetaan valtakunnalliseksi.

Lue myös: Kilpailu- ja kuluttajavirastolta huomautus Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirille hankintalain noudattamatta jättämisestä

Kilpailut

Uusimmat