Kuva: Paavo Törmi

Tiedätkö paljonko lapsesi mopo kulkee?

11.09.2018 11:47 - Paavo Törmi - Luettu 1 379 kertaa

Oulun poliisilaitoksen liikenneyksikön konstaapelit kehopittavat vanhempia olemaan aidosti kiinnostuneita lapsen mopoilusta. Poliisi kehoittaa vanhempia kyselemään lapselta moposta ja testaamaan mopoa. Pollisitarkasti viime viikon aikana poliisilaitoksen alueelle yli 320 mopoa, moottoripyörää tai mönkijää. Valtaosa tarkastetuista oli nimenomaisesti mopoja. Näistä tarkastetuista 35 kpl todettiin kevytmoottoripyöriksi, koska mopoa oli viritetty niin paljon.

Poliisi joutui kirjoittamaan päiväsakkoja 49:lle kuljettajalle, rikesakkomääräyksiä 56 kpl, kirjallisia huomautuksia 11 kpl, suullisia huomautuksia annettiin 26 kpl, määräyksiä valvontakatsastukseen 62 kpl sekä ajokieltoja 36 kpl. Lisäksi ilmoituksia Trafille ja Liikennevakuutuskeskukselle tehtiin viritetyistä mopoista 35 kpl, josta seurauksena on korotettu vakuutusmaksu sekä veroseuraamukset. Myös yksi rikosilmoitus jouduttiin kirjaamaan, kevytmoottoripyöräksi muutetun mopon toistuvasta ajosta ilman ajo-oikeutta ja tapaukseen liittyi myös liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Mopo takavarikoitiin poliisin haltuun. Kyseinen ajoneuvo oli liikennekäytöstä poistettu, eikä siinä ollut rekisterikilpeä paikoillaan.

Mopovalvontaa suoritettiin laajasti poliisilaitoksen alueella (Kempele, Liminka, Raahe, Kalajoki, Ylivieska, Oulainen, Muhos, Utajärvi, Vaala, Paltamo, Kajaani, Ii ja Oulu). Mopojen, moottoripyörien sekä mönkijöiden valvonta jatkuu edelleen.

Kilpailut

Uusimmat