Kuva: Panthermedia

Kuivasjärven ilmastus aloitetaan uudelleen

11.09.2018 08:21 - Joonas Hepola - Luettu 366 kertaa

Oulussa Kuivasjärven ilmastus aloitetaan uudelleen uuden ja tehokkaamman ilmastuslaitteiston avulla.

Kaupunki on hankkinut kaksi pienikokoista, mutta tehokasta Waterix Airit-70 pintailmastinta, jotka asennetaan viikolla 38. Ilmastus on todettu tarpeelliseksi, sillä Kuivasjärven talviaikaiset happipitoisuudet erityisesti lähellä pohjaa ovat olleet lähellä kalastolle kriittistä rajaa.

Kuivasjärven happitilannetta seurataan Pyykösjärven lisävedenjohtamiseen liittyvän vesistötarkkailun mukaisesti. Tämän lisäksi kaupunki suorittaa lisämittauksia, joilla varmistetaan laitteiston toimintavarmuus järven happitilanteen kohentamisessa.

Lisäksi Kuivasjärven rantaan asennetaan uusi sähkökeskus, josta sähkövirta johdetaan kaapeleilla kahteen järvelle asennettavaan ilmastinlaitteeseen.

Asennustyössä on mukana laitetoimittajan ja asentajan lisäksi Oulun Energian ja Oulun teknisen liikelaitoksen henkilöstöä. Oulun tekninen liikelaitos toimii jatkossa laitteiston ylläpito- ja huoltotehtävissä.

Kyseessä on Oulun kaupungin tärkeä investointi Kuivasjärven tilan parantamiseksi. Hankkeeseen on saatu Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämä avustus vesien- ja merenhoidon sekä vesistötoimenpiteiden toteuttamiseen.

Kilpailut

Uusimmat