Tutkimusryhmä Oulusta palkittu Oriontation 100 ideaa -kilpailussa

23.02.2018 14:47 - Jussi Häkkilä

Professori Taina Pihlajaniemen ja dosentti Ritva Heljasvaaran tutkimusryhmä Oulusta on palkittu Oriontation 100 ideaa -kilpailussa. Voittoisa kilpailuehdotus liittyi syöpätutkimukseen.

Professori Taina Pihlajaniemen ja dosentti Ritva Heljasvaaran tutkimusryhmä Oulusta on palkittu Oriontation 100 ideaa -kilpailussa. Voittoisa kilpailuehdotus liittyi syöpätutkimukseen. Erityisen merkittävä on ryhmän löydös, jossa soluväliaineen proteiinien toimintaa estämällä tai häiritsemällä voidaan parantaa huomattavasti tiettyjen rintasyövän hoitoon käytettävien täsmälääkkeiden tehoa. Kilpailun tavoitteena oli kartoittaa uusia ideoita ihmis- ja eläinpotilaiden hoidon tutkimus- ja kehitystyöhön, sekä lisätä yhteistyötä yliopistojen ja lääketeollisuuden välillä. Kilpailussa oli kolme kategoriaa, jotka keskittyivät turvallisempien ja tehokkaampien lääkkeiden kehittämiseen sekä uusien teknologioiden hyödyntämiseen lääkkeiden kehityksessä ja potilaiden hoidossa. Jokaisen kategorian paras ehdotus palkittiin 10 000:llä eurolla.

Lue myös: Oulun Duodecim-seuran nuoren tutkijan palkinto Marika Sipola-Leppäselle ja vuoden kandikollega -palkinto Okke Nikkiselle

Kilpailut

Uusimmat