Kuva: Fotolia

Rovaniemelle määräys suun hoitoon pääsyn toteuttamisesta terveydenhuoltolain mukaisesti

15.01.2018 09:27 - Jussi Häkkilä

Lapin aluehallintovirasto on määrännyt Rovaniemen kaupungin osoittamaan riittävästi henkilökuntaa tai huolehtimaan muin toimenpitein, että suun hoitoon pääsy toteutuu terveydenhuoltolain mukaisesti.

Lapin aluehallintovirasto on määrännyt Rovaniemen kaupungin osoittamaan riittävästi henkilökuntaa tai huolehtimaan muin toimenpitein, että suun hoitoon pääsy toteutuu terveydenhuoltolain mukaisesti. Kaupungin tulee antaa aluehallintovirastolle selvitys toimenpiteistä asian korjaamiseksi viimeistään toukokuun loppuun mennessä.

Aluehallintovirasto teki viime huhtikuussa asiaan liittyen ohjaus- ja arviointikäynnin. Tuolloin kiireettömään hoitoon Rovaniemellä jonotti 3 000 potilasta. Kaupungin selvityksen mukaan keskimääräinen jonotusaika on vuosia ollut noin viisi kuukautta kiireettömään hoitoon pääsyssä. Tilanne tosin vaihtelee henkilöstöresursseista riippuen. Jonojen purkamiseen on tarkoitus käyttää ostopalveluja. 

Lue myös: Alueellinen hammaslääkäripäivystys siirtyy Kokkolan terveyskeskuksesta Keski-Pohjanmaan keskussairaalan tiloihin

Kilpailut

Uusimmat